soorten gietvloeren

Verschillende soorten gietvloeren


Wat zijn gietvloeren precies?

Gietvloeren zijn strakke, gegoten vloeren zonder naden, die bedoeld zijn om comfort te bieden en eenvoudig in het onderhoud zijn. Gietvloeren kunnen in elk soort ruimte gebruikt worden, zowel in woningen, bedrijven, kantoren als fabrieken. Er zijn diverse type gietvloeren, waarbij het aantal lagen en de gebruikte materialen kunnen verschillen. De drie verschillende soorten gietvloeren die onderscheiden worden zijn de epoxygietvloer (EP), de polyurethaan gietvloer (PU) en de cementgebonden gietvloer. Elk van deze drie soorten gietvloeren kan gemakkelijk over verschillende typen ondervloeren worden gelegd. 

Wat zijn de grootste voordelen van diverse soorten gietvloer?

Kies je jouw favoriete vloer uit het veelzijdige assortiment gietvloeren dat tegenwoordig beschikbaar is, dan maak je om meerdere redenen een slimme keuze. Gietvloeren hebben namelijk flink wat voordelen: 

  • Als belangrijkste voordeel van de soorten gietvloer die er zijn, geldt het feit dat ze uit één stuk gegoten zijn. Hierdoor zijn gietvloeren naadloos, nemen ze nauwelijks tot geen vuil en vet op.
  • Het schoonhouden van een gietvloer is eenvoudig. Een gietvloer kun je gemakkelijk schoonmaken met een natte dweil.
  • De levensduur van diverse type gietvloeren is indrukwekkend. Gietvloeren zijn een duurzame keuze, want ze gaan gemiddeld zo’n 30 jaar mee. Aanzienlijk langer dan andere vloertypen. De levensduur is wel afhankelijk van het aantal lagen dat je laat leggen. 
  • Gietvloeren hebben een geluiddempende werking.
  • Een van de grote pluspunten van een gietvloer is het feit dat meerlagige vloeren uit het assortiment gietvloeren enorm sterk zijn.
  • Er is keuze aan verschillende soorten gietvloeren, voor zowel particulier als bedrijfsmatig gebruik.

EP-, PU- en cementgebonden gietvloeren: de belangrijkste verschillen

verschillende soorten gietvloeren

Tot het assortiment gietvloeren waaruit je kunt kiezen, worden drie verschillende soorten gietvloeren gerekend, namelijk epoxygietvloer (EP), de polyurethaan gietvloer (PU) en de cementgebonden gietvloer. De epoxygietvloer kenmerkt zich door de enorme hardheid. Dat is de reden dat dit vloertype veel in fabrieksgebouwen, magazijnen en kantoorruimtes wordt gebruikt. Epoxyvloeren kun veel gewicht dragen, slijten nauwelijks en zijn waterdicht. Ideaal dus voor bedrijven en fabrieken. Daarbij zijn deze zogenoemde EP-vloeren in tal van kleuren beschikbaar. Epoxy krast wel snel en ook dan deze gietvloer gaan verkleuren. 
De polyurethaan gietvloer is minder sterk en wordt vooral door particulieren gebruikt. Dit type gietvloeren is elastisch en voelt een stuk comfortabeler dan de EP-vloeren en is ook uv-bestendig, waardoor het nauwelijks tot niet verkleurt. 
Ten slotte zijn er cementgebonden gietvloeren. Deze hebben een stoere en robuuste uitstraling. Het belangrijkste andere voordeel is dat cementgebonden voorzien kunnen worden van vloerverwarming.

You may also like

Comments are closed here.