Modern interieur

Tips om sfeer te creëren in huis door te spelen met verlichting


De sfeer in huis bepaal je niet alleen door een leuke inrichting, de mooiste spullen of de verf op de muur. De verlichting speelt een belangrijke rol bij de sfeer in huis. Wil je weten hoe je zelf met de verlichting in huis kunt spelen en zo zelf de sfeer bepaald? Lees dan de volgende tips die je kunt toepassen voor de verlichting in jouw woning.

Led verlichting

Led verlichting is niet alleen een duurzame bron van verlichting, ook kan led enorm leuk zijn voor de sfeer in huis. Tegenwoordig is led verlichting niet alleen maar fel wit licht, maar zijn er verschillende tonen en gradaties in kleur mogelijk. De beste manier om zelf de sfeer van het licht te bepalen met led verlichting, doe je door een led dimmer. Hiermee kun jij op afstand de felheid van jouw led verlichting bepalen. Zo creëer jij een goede werksfeer met voldoende licht in huis, of een romantische sfeer met gedimde lichten.

Plafondspots

De beste manier om ruimte goed te verlichten is door spot verlichting in het plafond. Je kunt met een druk op de lichtknop de hele ruimte verlichten. Dit bespaart je moeite en zorgt voor de beste verlichting. Daarnaast zien plafondspots er vaak hypermodern en luxe uit. Zo geef je jouw huis een luxe look.

Sfeerverlichting

Er zijn lampen die nodig zijn om de kamers goed te verlichten, maar niet alleen functionaliteit is belangrijk bij de verlichting van jouw huis. Ook de algehele sfeer en uitstraling is van belang. Zorg daarom voor genoeg sfeerverlichting in huis. Zo geef je jouw woning een knus en huiselijk gevoel. Sfeerverlichting kunnen kleine lampjes zijn of lichtsnoeren met lichtbolletjes.

Kleurverlichting

Jouw huis is geen disco, maar met de juiste kleurnuances kan kleurverlichting jouw huis nog gezelliger maken. Tegenwoordig zijn kleurlampen spotgoedkoop en kun je in veel gevallen zelf de kleuren bepalen en bijstellen. Geef jouw woning een unieke look met de juiste kleuren. Zo maak je jouw woonkamer in de koudere maanden extra herfstig door te kiezen voor oranje verlichting in huis.

Het spelen met verlichting kan veel doen voor jouw woning. Voldoende licht is niet alleen belangrijk en functioneel, maar leuk en gezellig licht is net zo belangrijk voor de sfeer in huis.

You may also like

Comments are closed here.