Trendkleur roze in het interieur


De kleur roze in het interieur wordt nog vaak geassocieerd met zuurstok- en suikerspinroze kleuren die je in menig meisjeskamer terugvindt. Toch is dit allang niet meer zo. Hoewel vooral mannen nog enige weerstand zullen bieden tegen roze in het interieur, is de woontrend roze bezig aan een opmars. Dit is vooral te danken aan de millenniumgeneratie, die een genderneutrale samenleving momenteel centraal stelt. Geen roze voor meisjes en blauw voor jongetjes meer, ook stoere kleuren voor meisjes en de liefelijke roze kleurtjes voor jongens. En het moet gezegd worden: de trendkleur roze kan heel goed, vooral wanneer je voor de juiste kleuren roze kiest, met de juiste combinatiekleuren of materialen.

trendkleur roze

De verschillende kleuren roze

We moeten af van het idee dat roze enkel de knalroze Barbie kleur is. Met enkel die kleur creëer je inderdaad een echte meisjeskamer dat pijn aan je ogen doet. Er zijn talloze verschillende kleuren roze en vooral de zachtere tinten zullen het goed doen als de nieuwe woontrend roze. Net zoals wit de ruimte groter kan doen lijken, is het ook met een hele zachte kleur roze. Een kamer enkel in wit kan wat koel overkomen, maar schilder je daar één of twee wanden in een lichte pastelkleur roze in mee, dan wordt de koelheid weggenomen. Wil je het iets gewaagder, dan kun je gerust voor een donkere kleur roze kiezen, vooral wanneer je niet de gehele interieur in deze kleur neemt.

Combineren

Wil je de trendkleur roze ook in jouw interieur inpassen, begin dan klein en combineer. Vooral als manlief het nog wat bedenkelijk vindt, dan is een roze accessoire in combinatie met ander kleuren zoals aardkleuren een prima startpunt. Kleuren als beige en grijs doen het sowieso goed in combinatie met roze. Ook verschillende materialen, zoals hout en linnen zijn goede materialen om met de kleur roze te combineren. Wil je juist robuust met liefelijke zacht roze combineren, dan is een industrieel interieur een goed idee. Industrieel staat vooral voor grijs, wit, zwart en metaal. Net die ene roze wand of stoel met roze bekleding, breken het hele interieur open en geven het een bepaalde uitstraling. Roze is dus niet meer voorbehouden aan meisjes. Roze is inmiddels volwassen geworden en past in iedere gezinswoning.

Afbeeldingen:

 

You may also like

Comments are closed here.