led verlichting

Redenen waarom jij led-verlichting in huis moet halen!


Hét toverwoord is: led!

Het is hét toverwoord bij uitstek in de wereld van lampen en verlichting: led! Halogeen, gloeilampen en standaard tl-verlichting heeft inmiddels helemaal afgedaan, want de voordelen van led-verlichting vallen door ieder weldenkend mens niet meer te ontkennen. Maar wat zijn nu de belangrijkste redenen om led-verlichting van ledloket.nl in huis te halen? Waarom is led het op verlichtingsgebied tegenwoordig helemaal? We hebben de belangrijkste pluspunten van led lampen hieronder voor je verzameld!

Een sfeervol soort verlichting

Veel mensen die zich nog niet zo in led-technologie hebben verdiept, denken dat led-lampen een stuk minder sfeer brengen dan de traditionele verlichting. In de beginjaren van led was dit inderdaad het geval. Toen was led alleen verkrijgbaar in fel witte kleuren en de kleur fel blauw. Maar de tijden zijn al lang en breed veranderd in dit opzicht. Tegenwoordig geven led-lampen hetzelfde fijne licht als de traditionele gloeilamp en zijn ze in uiteenlopende kleuren en lichtsterktes verkrijgbaar.

Besparen op de elektriciteitskosten

Een van de grootste pluspunten van led is de fikse energiebesparing die dit type verlichting oplevert. Led is duurder in de aanschaf, maar betaalt zich snel terug vanwege de zuinige werking van deze lampen. Wie thuis de verlichting door led vervangt, bespaart meer dan 50 procent op de elektriciteitskosten. En dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Weinig tot geen vervanging nodig

Met name indrukwekkend aan led-verlichting is de ongekend lange levensduur van deze verlichtingssoort. Led-lampen gaan gemiddeld zo’n 35.000 branduren mee. Er zijn varianten led-lampen die wel 50.000 branduren halen. Dat is natuurlijk voordelig, omdat je de lampen bijna nooit hoeft te vervangen. Om deze reden, en vanwege hun beperkte energiegebruik, zijn led-lampen de meest duurzame en milieuvriendelijke keuze die je kunt maken

Led-lampen zijn bovengemiddeld veilig

Zoek je een lamp die betrouwbaar en veilig is? Ook dan komt led als de beste lampsoort uit de bus. Waar bepaalde lamptypen brand kunnen veroorzaken omdat ze oververhit kunnen raken, hoef je daar met led-verlichting niet bang voor te zijn. Led wordt niet zo heet als vroeger bijvoorbeeld de gloeilamp of halogeenlamp wel werd. Een beetje warm misschien, meer niet. Bijkomend voordeel is dat je ook minder kan hebt dat je de vingers brand aan de lamp.

De lamp springt meteen aan

Ten slotte: als je led-lampen aanzet, beginnen ze meteen te branden. Niet alleen is dit efficiënt en prettig, het bespaart ook stroom! Led heeft dan ook, anders dan de spaarlamp, geen opwarmtijd nodig.

You may also like

Comments are closed here.