pancakes-recepten

Recept: fluffy pancakes met een geheim ingrediënt


Super fluffy pannenkoeken zelf maken? Dat kan! En het is nog makkelijk ook. Wij geven je een recept voor American pancakes zoals je ze nog nooit geproefd hebt. Het geheime ingrediënt ontdek je hier.

Een lekker zondagsontbijtje zijn toch wel pannenkoeken. En dan vooral die Amerikaanse fluffy pancakes. Maar hoe krijg je die zelf nu zo lekker dik en tóch zo luchtig? Daarvoor gebruiken wij een geheim en verrassend ingrediënt: hüttenkäse, ofwel cottage cheese. 

Huttenkase-pancakes

Cottage cheese: weinig calorieën, veel eiwitten 

Dit recept is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond. Het is een populaire kaas onder sporters, mensen die willen afvallen of gewoon gezond leven. Het is een hele jonge kaassoort die vergelijkbaar is met ricotta, mar dan een stuk gezonder. Het lijkt ook wel een beetje op een dikke, brokkelige kwark. Het is erg veelzijdig, omdat je het kunt verwerken in hartige én zoete gerechte. Hüttenkäse bevat namelijk ontzettend veel eiwitten en weinig calorieën. Het zorgt er tevens voor dat je langer verzadigd bent. Ideaal voor bij het ontbijt dus! 

Hüttenkäse pancakes: fluffy én gezond

Het beslag voor deze cottage cheese-pannenkoekjes maak je met maar drie ingrediënten. Hartstikke makkelijk, goedkoop én lekker dus. Benieuwd? Dit is het recept.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 100 gram gemalen havermout of havermeel
  • 200 gram hüttenkäse
  • 4 eieren
  • Kokosolie of andere olie om in te bakken
  • Fruit, kaneel of honing (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Maal de havermout in de blender of met een staafmixer tot meel. Je kunt ook kant en klaar havermeel kopen. Liever een andere soort? Dat kan natuurlijk ook. Denk bijvoorbeeld eens aan kokosmeel, amandelmeel of speltmeel.
  2. Voeg de eieren en de cottage cheese toe aan het meel en mix met een blender tot een glad beslag.
  3. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Verhit wat olie in de pan.
  4. Neem een grote lepel en maak kleine hoopjes pannenkoek in de pan. Het beslag is erg dik, je kunt het met de gladde kant van de lepel een beetje uitsmeren. 
  5. Bak de pannenkoekjes twee minuten aan iedere kant of tot ze goudbruin zijn.
  6. Top de pannenkoekjes met dingen naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan kaneel, blauwe bessen, honing, agavesiroop, vijgen of banaan. Alles kan. Een lepel Griekse yoghurt of wat overige cottage cheese is ook erg lekker. Smakelijk! Tip: serveer deze pannenkoekjes op een mooi servies voor het ultieme restaurantgevoel. 

Benieuwd naar meer lekkere recepten? Bekijk hier heerlijke brunchrecepten! 

You may also like

Comments are closed here.