Nieuw dak kosten & tips nieuw dak op huis


Je dak is aan vervanging toe, dus wil je een nieuw dak leggen. Maar waar let je op en wat kost een nieuw dak op je huis? In dit artikel vind je de kosten van een nieuw dak en tips voor een nieuw dak leggen.

Wat kost een nieuw dak?

Er spelen verschillende factoren mee in de kosten van het nieuwe dak, zoals of het een schuin of plat dak is, het materiaal voor het nieuwe dak, de grootte van je dak en eventuele extra’s. In onderstaande tabel vind je een indicatie van de kosten per m2 per type nieuw dak.

Nieuw dak type Kosten nieuw dak per m2
Plat dak €75 – €100
Schuin dak €75 – €60
Rieten dak €80 – €100
Dakbeschot €90 – €150
Dakisolatie €40 – €60

Kosten nieuw dak: schuin dak

Het type dakpannen heeft invloed op de nieuw dak prijs. Betonnen dakpannen zijn de goedkoopste variant. Hiermee kost je nieuwe dak gemiddeld €2.500. Keramische dakpannen gaan echter langer mee. Een nieuw dak met keramische dakpannen kost je gemiddeld €4.600.

Kosten nieuw dak: plat dak

Voor een plat dak is bitumen dakbedekking het goedkoopste. De kosten komen dan uit op gemiddeld €2.300. EPDM is daarentegen duurzamer. Hiervoor bedragen de kosten gemiddeld €3.300. Overweeg om je platte dak een witte dakbedekking te geven om warmte te weren.

Nieuw dak kosten extra’s

Een nieuw dak leggen is een mooi moment om extra dingen te vervangen of zelfs toe te voegen. Denk aan het dakbeschot, dakgoten en dakisolatie, maar ook zonnepanelen, een dakraam of zelfs een dakkapel. Hoe meer extra’s, hoe hoger de kosten uiteraard zijn.

Kosten nieuw dak op huis financieren

De kosten financieren met je hypotheek is een optie. Dit kan als je overwaarde op je woning hebt. Heb je dit niet en heb je onvoldoende spaargeld voorhanden? Dan is je nieuwe dak financieren met een lening een alternatief. Je houdt de lening voordelig door rentes en voorwaarden te vergelijken. Voor geld lenen vergelijken raden wij de financiële vergelijkingssite Geld.nl aan. Je vindt daar eenvoudig de voordeligste lening voor je nieuwe dak.

Besparen kosten nieuw dak 3 tips

Als afsluiting geven we je graag nog wat tips mee om te besparen op de kosten van je nieuwe dak:

1. Bestel extra dakpannen

Tijdens het nieuwe dak aanleggen kan het altijd gebeuren dat een paar dakpannen kapot gaan. Bestel daarom altijd extra dakpannen, zodat je zeker weet dat je er genoeg hebt. Bovendien geldt vaak: hoe meer dakpannen je inkoopt, hoe hoger de korting en hoe lager dus de kosten.

2. Nieuw dak leggen met de buren

Woon je in een rijtjeshuis, dan loont het om je buren te vragen of zij ook een nieuw dak willen leggen. Omdat er meer materiaal nodig is, ontvang je hogere korting en zo bespaar je op de kosten van je nieuwe dak.

3. Subsidie nieuw dak leggen

In sommige gevallen is het mogelijk subsidie aan te vragen bij je gemeente. De subsidie zal niet de totale kosten bedekken, maar in ieder geval een deel. Laat je dakisolatie en zonnepanelen leggen? Dan is de kans groter dat je subsidie kan krijgen, omdat dit onder energiebesparende maatregelen valt.

You may also like

Comments are closed here.