Je trap een nieuwe look and feel geven door een traprenovatie


We herkennen het allemaal wel. We wonen al wat langer in ons huis. Toen we er kwamen wonen, hebben we van alles aangepakt, vernieuwd, gerenoveerd. Maar niet alles heeft aandacht gekregen. Of misschien wordt het gewoon weer eens tijd voor een nieuwe ronde. De trap renoveren is één van die projecten die niet altijd op de eerste plaats wordt gezet. Maar zeg nou zelf: je stoort je toch ook regelmatig aan die trap die totaal niet (meer) naar jouw smaak is?

Een trap project komt niet altijd uit

Er is iets wat een trap renoveren niet tot de makkelijkste klus maakt. Je gebruikt je trap immers dagelijks, meerdere malen per dag. Je kunt gewoon niet zonder zeg maar. Dus als je er aan begint, kan dat alleen als de klus snel wordt gefikst of de trap op een bepaalde manier toch bruikbaar blijft. Andere optie is natuurlijk een gespecialiseerd bedrijf inhuren. Daarmee haal je mensen in huis die niet anders doen dan trappen renoveren. Je hebt dus de garantie van vakkundig en snel werken, waardoor de overlast flink wordt beperkt.

Soorten traprenovatie: de dichte trap

Veel mensen hebben een dichte trap in huis, bijvoorbeeld in de hal waar je jouw woning binnen komt of in een halletje verderop in je huis. Onder de trap bevindt zich vaak een kast, maar die valt daardoor mooi buiten het renovatieproject. Bij een dichte trap worden bij een renovatie bijvoorbeeld nieuwe overzettreden aangebracht. Tevens kan de trap worden voorzien van stootborden en sluitlijsten. Eventueel kan er ook LED-verlichting worden aangebracht.

De open trap

Een ander verhaal is de open trap. Hierbij gaat het om de hele trap, dus ook de achterkant. Voordeel is wel dat een open trap geen stootborden heeft. Maar omdat een open trap vaak in de woonkamer begint, is de nieuwe look net iets belangrijker. Je kijkt er mogelijk zelfs vanaf die heerlijke bank tegenaan. Mooie uitdaging voor jouw trap renoveren door een specialist dus. Een bijzondere variant van de open trap is de wenteltrap, met zijn voor- en nadelen. Maar een goeie trapspecialist draait ook hier zijn hand niet voor om.

Wanneer begin jij aan jouw traprenovatie

Bedenk ook dat jouw trap niet slechts een hulpmiddel is om van beneden naar boven en weer terug te lopen. Jouw trap renoveren kan ervoor zorgen dat die trap een prachtige blikvanger in je huis gaat worden. Dit wordt een project waar je na afloop met een heel blij gevoel op terugkijkt. Je kunt er ook niet omheen: je gebruikt hem immers elke dag!

You may also like

Comments are closed here.