Mooi en duurzaam: droogbloemen in je interieur


Ken je de nieuwste trend op het gebied van bloemen al? Droogbloemen zijn weer helemaal hip! Eind jaren zeventig waren ze al een tijdje populair, nu zijn ze weer terug van weggeweest. Droog je bloemen zelf óf koop ze kant-en-klaar.

Iedere dag genieten van een bloemetje in huis, zonder dat je het water hoeft te verversen of je zorgen hoeft te maken dat de bos verwelkt. Te mooi om waar te zijn? Nee hoor! Droogbloemen zijn niet alleen prachtig en sfeervol, maar zo’n gedroogde bos kun je ook maandenlang bewaren. 

Zelf bloemen drogen

Wil je zelf aan de slag met bloemen drogen? Dat kun je op verschillende manieren doen. De makkelijkste manier is om dit aan de lucht te doen. Heb je een boeketje verse bloemen staan dat langzaam begint te verwelken? Red de bloemen van hun ondergang en laat ze drogen! 

Zo doe je het 

Verwijder de overtollige bladeren. Bind de bloemen vervolgens met elastiekjes of touwtjes bij elkaar in kleine blosjes. Hang deze bosjes op de kop op een donkere, warme en droge plek. Dat kan bijvoorbeeld de zolder of waskamer zijn. Als de bloemetjes een beetje broos voelen, zijn ze gedroogd! 

Droogbloemen in je interieur 

Nu kun je ze als een boeketje in een vaas zetten, er een krans van maken, ze onder een stolp plaatsen of in een lijstje aan de muur hangen. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Hoe lang bewaren?

Natuurlijk kun je een droombloemboeket ook kant-en-klaar kopen. Tegenwoordig zijn droogbloemen in bijna iedere (web)winkel te vinden. De meeste boeketjes kun je ongeveer een jaar bewaren. Ligt er veel stof op? Spuit ze dan eens nat met een plantenspuit. 

You may also like

Comments are closed here.