droogbloemen

Trends voor een sfeervolle woning


Ben je vaker thuis dan is sfeer extra belangrijk. Sfeer kan je creëren door je interieur volledig aan te passen maar ook met een enkel accent hier en daar. Wat dacht je van de volgende tips?

1. Droogbloemen en andere ideetjes

Eigenlijk kan je er niet meer omheen, in ieder interieur zie je tegenwoordig droogbloemen, pluimen of veren. Het zijn er items met een bijzonder hoge decoratieve waarde, een dergelijk accessoire gaat lang mee en je kan er lekker mee variëren. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw was het nog heel gebruikelijk om een mooi boeket bloemen een tweede leven te gunnen door die te laten drogen. Dat kan nog steeds maar je kan ook diverse soorten droogbloemen kopen bij gespecialiseerde (web)shops. Het mooie aan droogbloemen en dergelijke is dat ze geschikt zijn voor ieder interieur.

2. Shutters

Als jij van oude Amerikaanse films houdt dan weet je hoe romantisch het licht kan zijn dat shutters een kamer kan geven, zeker als de zon schijnt. Shutters zijn weer helemaal in en zijn behalve sfeervol ook nog eens stijlvol en efficiënt. Shutters kan je op maat laten maken en zijn ook voor moeilijke ramen geschikt zoals klap- en kiepramen maar ook bijzondere vormen. Shutters zijn er met brede lamellen maar ook smalle en hiermee kan je bijzondere effecten bereiken. Wist je dat er ook shutters zijn die behandeld zijn voor vochtige ruimte zoals de keuken of de badkamer. Indien jij nadenkt over nieuwe raamdecoratie zijn shutters zeker een boeiende optie.

sierkussens

3. Kussens

Wat zouden we toch met een interieur aan moeten zonder kussens? De meest eenvoudige manier om je inrichting te veranderen en extra sfeer te geven, is met sierkussens. Zowel in de huiskamer als de slaapkamers kan je spelen met kleur en vorm en de trends van vandaag blijven volgen. Het is de tijd van de warme kleuren en voorlopig lijkt dat nog wel even aan te houden. Warme kleuren zoals donkerblauw of een donkere tint groen komen nog beter tot het recht indien ze contrasteren met felle accenten. Durf te combineren en ontdek de sfeer van kleur.

4. Kaarsen

Kaarsen zijn er echt niet alleen meer voor de donkere dagen in december. Kaarsen kunnen het hele jaar. In de zomer zijn er exemplaren die de muggen kunnen verdrijven en een geur-kaars kan voor sfeer zorgen gedurende het gehele jaar. Kaarsen, maar ook de items waar je ze in kan plaatsen kunnen ook een eyecatcher vormen in je interieur zonder dat ze branden. Wat dacht je van een mooie antieke kandelaar voorzien van een stijlvol setje kaarsen?

5. Planten

Planten zie je weer steeds vaker in een sfeervolle inrichting. Daarbij is het opvallend dat ook ‘ouderwetse’ planten weer helemaal in zijn. Begonia’s mogen weer en er zijn ook prachtige nieuwkomers die je zullen verrassen. En voor wie weinig tijd heeft en niet beschikt over zelfs maar één groene vinger zijn er zelfs kamerplanten waar je nauwelijks naar hoeft om te kijken en die met een scheutje water af en toe al blij zijn.

You may also like

Comments are closed here.