Met een rond vloerkleed wordt het allemaal speelser


Waarom kiest toch bijna iedereen automatisch voor een rechthoekig tapijt? Het is net of er geen andere vormen bestaan. Dit is jammer, want met een rond tapijt creëer je een speelse en gezellige sfeer in je woonkamer. In de gemiddelde woning komen al genoeg rechte lijnen voor. Hoog tijd om een keer wat anders te doen.

Tegenwoordig zijn organische vormen (zoals cirkels en ovalen) hip. De keuze voor een rond tapijt ligt voor de hand. Bovendien heeft een rond tapijt een aantal sterke punten.

Vernieuwend

Je wilt natuurlijk anders dan anderen zijn. Die rechte kleden zijn iets van de vorige generatie. En die zijn wel een beetje saai. Je bent uniek en je wil je onderscheiden. Met en rond kleed maak je geheid helemaal de blits.

Focus

Een rond vloerkleed is ook een ideale manier om iets in het middelpunt te zetten. Die mooie grote plant in die siervaas, een kunstwerk of een markant meubelstuk krijgt iets extra’s. Onbewust zoeken mensen bij een cirkel naar het middelpunt. Daar kun je goed gebruik van maken. Een spot die juist die plek belicht maakt het natuurlijk helemaal af.

Kleed of kleden?

Als je de ruimte hebt, kun je ook meerdere ronde kleden plaatsen. Het is dan wel verstandig om voor een oneven aantal te kiezen. Anders zie je er toch weer lijnen in. In een grote ruimte kun je met meerdere ronde kleden een eenheid maken. Op de kleden kunnen verschillende dingen staan, maar het ronde is dan de verbindende factor.

Enorm veel variatie

Er zijn ronde tapijten voor iedereen. Zowel in kleuren, motieven en formaten, zijn de mogelijkheden schier eindeloos. Modern of traditioneel, felle kleuren of pasteltinten, druk of rustig design; het is er allemaal (en nog veel meer).

Plantenrond vloerkleed

Ronde karpetten doen de wat grotere planten goed uitkomen. De grillige vormen van de stam en de bladeren harmoniëren veel beter met ronde vormen dan met rechte lijnen. Hoe vaak zie je in de natuur rechte lijnen? Nooit!

Jute

In deze tijd waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt, zijn ronde jute vloerkleden super hip. De natuurlijke materialen doen het tegenwoordig sowieso erg goed. Ze combineren ook prima met rotan meubelen.

Origineel

Niet alleen zijn ronde tapijten origineel, maar je kunt ze ook op out of the box manieren toepassen. Wat is er bijvoorbeeld tegen om een rond tapijt tegen die kale muur in de gang of slaapkamer te hangen? Niets dus! Durf jij het aan? Neem eens kijkje op www.volero.nl en bekijk de uitgebreide collectie ronde vloerkleden.

You may also like

Comments are closed here.