Maak met wanddecoratie je interieur persoonlijker


Hoe jij je huis inricht, is geheel op basis van persoonlijke voorkeur. Van je meubels tot aan de kleuren aan je muur en de woonaccessoires: waarschijnlijk heb je alles uitgekozen omdat het helemaal je smaak is. Maar wil je echt sfeer in huis brengen? Dan kun je dit effect bereiken door foto’s. Foto’s in je huis zorgen er namelijk voor dat het interieur jouw persoonlijkheid uitstraalt. Foto’s geven namelijk veel weg over de personen die in het huis wonen. Foto’s die jou een fijn gevoel geven, zijn daarom een absolute must bij het inrichten van je huis! Maar hoe haal je eigenlijk het beste uit je persoonlijke foto’s? En hoe zorg je voor het wow-effect? Leuke ideetjes zijn bijvoorbeeld: het afdrukken van foto’s op canvasdoeken of hout en deze ophangen aan je muur. Inspiratie nodig? Laat je inspireren door dit artikel en ontdek hoe jij ware kunstwerkjes in je eigen stekje kunt maken met de wow-factor. 

Landelijk en modern tegelijk

Hout is een geschikt materiaal om op een originele manier je interieur mooi te maken. Hout is een natuurproduct en als je hier gek op bent en daarnaast ook nog eens de laatste trends wilt volgen, dan is hout echt iets voor jou! 

Je foto wordt bij het afdrukken verdeeld op meerdere houten planken, waardoor het idee ontstaat dat het een mooi natuurlijk houtproduct is. De planken zijn voorbehandeld met een laag white wash, wat ervoor zorgt dat de van nature voorkomende nerven en noesten nog wel zichtbaar zijn, maar wel op een subtiele manier. Ook zorgt de white wash laag ervoor dat – zoals de naam al zegt – er een lichte witte laag op je foto komt. Een foto afgedrukt op hout zorgt dus voor een hippe en trendy muur in je kamer! 

woonsfeervol wanddecoratie1Heb je een portretfoto die je op een originele manier wilt laten zien? Ook dan is hout erg geschikt! Het hout heeft vrijwel geen nerven en noesten, waardoor je de kleuren en details van iemands gezicht goed kunt blijven zien. Door de speelse manier waarop de foto over meerdere planken wordt verdeeld, zal de foto een origineel effect hebben. 

Zwart en wit

Zwart-wit en sepia foto’s zijn weer helemaal trendy. Neem bijvoorbeeld trouwfoto’s. Als je deze op hout print in een zwart-wit of sepia filter, zal de foto gelijk een stijlvolle en klassieke uitstraling krijgen. Je allermooiste foto’s van de meest bijzondere momenten kun je op deze manier dus als wanddecoratie gebruiken, zodat ze niet op je harde schijf of in een boekje achterin een la verdwijnen. 

Foto’s buiten hangen

Wist je dat je niet alleen binnenshuis je favoriete foto’s kunt hangen, maar ook buiten? Hout kun je namelijk ook prima buiten (bijvoorbeeld onder een overkapping) hangen, want het hout is erg sterk en kan prima vochtigheid en temperatuurverschillen aan. 

Creatief zijn met canvas

Waarschijnlijk kent iedereen wel de afgedrukte foto’s op canvas. Misschien wat minder origineel, maar dit betekent niet dat het minder bijzonder hoeft te zijn! Ook met canvas kun je namelijk een heus kunstwerk maken door creatief om te gaan met de manier waarop je het canvas ophangt. Zo maak je een echte eyecatcher! 
woonsfeervol wanddecoratie2

Wil je je foto een compleet andere uitstraling geven? Probeer dan eens je canvas te draaien tot een hoek van 45 graden. Hierdoor zal het canvas als een ruit aan je wand hangen en niet als een vierkant of rechthoek. Je zult merken dat je canvas een andere uitstraling krijgt! 

Een andere speelse manier om je canvasdoeken op te hangen, is door de foto’s te verdelen over meerdere canvasdoeken en deze samen op te hangen. Doe dit bijvoorbeeld in een drieluik, door de foto te verdelen over drie losse canvasdoeken en die samen een geheel zullen vormen. Vervolgens kun je deze naast of onder elkaar ophangen. Als je foto’s van skylines of landschappen hebt, dan is dit een erg geschikte manier om je foto’s op een speelse manier op te hangen. 

Zoek je een eenvoudigere manier? Ook dat is uiteraard mogelijk! Dit kun je bijvoorbeeld doen door canvassen die een bepaald thema hebben, in eenzelfde formaat naast elkaar te hangen. Of je maakt er een fotocollage van. Ook wanneer je bepaalde kleuren of foto’s van eenzelfde stad bij elkaar hangt, zul je zien dat al deze foto’s samen een geheel vormen. 

Kortom, inspiratie genoeg om zelf aan de slag te gaan met je prachtigste foto’s!

You may also like

Comments are closed here.