Loungeset voor in de tuin kopen? Wat voor opties heb je?


Je bent toe aan een nieuwe loungeset voor je tuin, maar weet niet goed wat te kiezen? Dit is ook niet zo eenvoudig. Er zijn immers zoveel mooie ontwerpen, in verschillende materialen en kleuren. Kies je voor aparte zetels of eerder een lounge bank? Ga je voor kunststof kussens voor je bank of wil je stijlvol textiel? Wij zijn alvast voor jou op zoek gegaan naar een paar mogelijkheden, die zowel klassevol als duurzaam zijn.

teak design hoek loungebank

Kies je voor teak?

Teak heeft zijn diensten in de tuin al lang bewezen. Of je het hout naturel laat, of je kiest voor bewerkt hout: teak is duurzaam en vraagt weinig of geen onderhoud. Kies daarom voor een hoek loungebank van teak. Het voordeel van een hoek loungebank van teak is dat ze bij alle stijlen gaat: zowel modern, klassiek, industrieel of minimalistisch. Een hoek loungebank van teak heeft een natuurlijke en warme uitstraling. Het hout is met andere elementen in de tuin te combineren: vlonderplanken, houten afsluiting of houten bloembakken bijvoorbeeld.

Kies je voor wicker?

Iedereen kent wicker, maar misschien niet onder die naam? Wicker is een geweven structuur van natuurlijk materiaal: gras of riet bijvoorbeeld. Een wicker loungeset is licht en daardoor makkelijk te verplaatsen. Wicker bestaat in naturel of in gekleurde afwerking. De meeste wicker loungebanken zijn strak van uitvoering en passen goed bij moderne of futuristische woningen. Als je voor een wicker loungeset in naturel afwerking kiest, gaat deze perfect bij een landelijke of traditionele inrichting.

loungeset van outdoor textiel

Kies je voor outdoor textiel?

Het makkelijkste is dat je voor een loungeset van outdoor textiel kiest. Ten opzicht van kussens die niet mogen buiten blijven liggen, bespaart dit een hoop gezeul. Textiel heeft, in vergelijking met kunststof, een stijlvolle uitstraling. Het voelt comfortabel aan. Je hebt keuze tussen verschillende soorten textiel. Elk op zich hebben andere kenmerken qua water- en vochtafstotende eigenschappen. Ook het onderhoud kan verschillen van de ene tot de andere soort textiel. Als je kiest voor een loungeset van outdoor textiel, laat je dan goed adviseren.

Maak van je lounge hoek een gezellig plekje. Kies voor je loungeset een stijl die perfect bij je huis past. Zo krijg je als het ware een extra kamer om in te leven!

You may also like

Comments are closed here.