lichte vloer in huis

Less is More: Ga voor een Minimalistisch interieur


Minimalistische interieurs worden steeds populairder en daar is zeker wel wat voor te zeggen; het biedt vele voordelen om niet te veel spullen in huis te hebben. Een veel gehoorde klacht is dat mensen zich vaak ergeren aan de rommeltjes in hun woning en daardoor nooit het gevoel hebben in een opgeruimd huis te wonen. De keuze voor een minimalistische inrichting is dan een goede oplossing.

Rhye eetkamerbank, geweven stof (Klik voor info en bestellen)

Rustgevend


Door te kiezen voor minder spullen in huis zul je zien dat je woning er al gauw strakker en opgeruimder uitziet. De keuze voor minder meubels en accessoires zorgt niet alleen voor een rustige uitstraling van de woonruimte, het geeft door het ontbreken van vele (nutteloze) spullen ook een rustgevend gevoel. Door goed na te moeten denken over elk meubelstuk in de woning, zul je merken dat je al gauw alleen nog maar kiest voor spullen waar je echt blij van wordt. Een groot voordeel van een minimalistisch interieur is ook dat schoonmaken een stuk sneller gaat. Doordat je niet zoveel plekken hebt waar stof zich kan verzamelen ben je sneller verzekerd van een gezonde, opgeruimde leefruimte waar het goed toeven is.

Skasen staande lamp, beton en messing (Klik voor info en bestellen)
Jarrod 2-zitsbank, middenbruin leer (Klik voor info en bestellen)

Maak een statement

Zoals eerder beschreven biedt het creëren van een minimalistisch interieur de mogelijkheid om alleen die meubels en spullen waar je blij van wordt, een prominente plek te geven. Door bewuster en minder meubels aan te schaffen, zul je zien dat het ook financieel aantrekkelijker is om kwalitatief betere spullen in huis te halen. Consuminderen is ook nog eens hartstikke duurzaam! Door de juiste styling kunnen sommige noodzakelijke en functionele onderdelen in huis, zoals de trap in de woonkamer ook in één keer een prachtige eyecatcher worden.

Arla Abstract Knots set van 2 ingelijste prints, A2, zwart en wit (Klik voor info en bestellen)
Roberta set van 3 geometrische prints, meerkleurig (Klik voor info en bestellen)

De invloed van kleur

Een minimalistisch interieur heeft vele voordelen, een opgeruimde uitstraling van je huis is bijna wel het belangrijkst voor een rustig gevoel. Vergeet echter niet om met zorg over de kleuren in huis na te denken, want kleuren hebben ook veel invloed op je humeur. Zo straalt een rode kleur bijvoorbeeld energie uit, en zorgen wit en blauwe tinten juist voor kalmte en rust. Een lichte vloer in huis past erg goed in een minimalistisch interieur, doordat het nogmaals de ruimtelijkheid en het licht van een minimaal ingerichte woning accentueert. Wees vooral niet bang om eens te experimenteren. Het grote voordeel van weinig spullen hebben is dat je het zo weer kan verplaatsen.

Fowler grote boekenkast, meerkleurig (Klik voor info en bestellen)

You may also like

Comments are closed here.