trap in de woonkamer

De trap in de woonkamer: zó maak je er iets moois van


Staat de trap in jouw woning in de woonkamer? Dan is de trap natuurlijk meer in het zicht dan wanneer deze in de hal zou staan. En daar is niets mis mee! Zeker als je echt iets moois maakt van de trap in huis. Zo vormt de trap zelfs een waardevolle toevoeging aan je woonkamer! In deze blog geven we tips: hoe zorg je voor een fraaie look?

De trap opknappen

Het belangrijkste onderdeel van de looks van een trap in de woonkamer? Zorg dat de trap er op z’n best uitziet! Om daarvoor te gaan, kan de trap wel een opknapbeurt gebruiken. Zo weet je zeker dat je trap een pláátje is in je woonkamer – en dat is precies waar het om draait.

Met een trap renovatie bij Carpetright kies je voor een voordelige opfrisbeurt van je trap. Met zogenaamde ‘overzet-tredes’ kies je in een handomdraai voor een nieuwe look van je trap, zonder dat er een grote verbouwing aan te pas hoeft te komen. Zo heb je weer jarenlang plezier van je knappe trap!

Een mooie en bijpassende kleur

De kleur van je trap telt ook mee! Kies bijvoorbeeld voor een houtkleur die je het mooist vindt in de woonkamer. Lichtkleurig hout past goed in een modern interieur. Donkerkleurig hout is wat stoerder en robuuster. Het is maar net wat jij het mooist vindt!

Om een echte eyecatcher van je trap te maken, ga je voor een trap in een opvallende kleur! Denk aan geel, rood of groen. Met een verflaag gaat die trap echt opvallen. Kies het liefst een kleur uit die past bij de rest van je woonkamer: zo wordt het een mooi geheel.

Een stijlvolle trapleuning

Je hebt niet alleen de trap om bij stil te staan: denk ook aan de bijbehorende leuning! Juist als je ook voor een stijlvolle trapleuning kiest, ga je voor een goed totaalplaatje. En trapleuningen zijn er in allerlei soorten en maten te vinden! Dat is nu juist zo leuk: zo kun je hoe dan ook gaan voor een leuning die bij je woning past.

Met een basic trapleuning zit je altijd goed. Weinig poespas – en zo past zo’n leuning in ieder interieur. Kies bijvoorbeeld voor een sfeervolle houtkleur. Of ga juist voor een leuning in een opvallende kleur die bij de rest van je woonkamer past, zoals we in bovenstaande tip bespraken. Maar je kunt juist ook voor een uniek design als trapleuning kiezen. Hang bijvoorbeeld een stevig touw op aan metalen ringen. Of wat dacht je van een sterke tak als trapleuning? Zo maak je er iets speciaals van!

Decoratie bij de trap

Ten slotte is er nog de aankleding bij de trap om over na te denken. Dit vormt toch wel de finishing touch bij de look van de trap in je woonkamer! Bepaal zelf in welke mate je voor decoratie kiest. In een minimalistisch interieur kun je het rustig houden. Maar als je een knusse look het mooist vindt, kun je juist lekker uitpakken!

Aan welke decoratie je kunt denken? Zet bijvoorbeeld planten op de trap. Als je ze in de hoek van de traptreden plaatst, met één plantje per trede, kun je er nog gewoon langslopen. Houd je de treden liever vrij? Kies dan voor decoratie aan de wand bij de trap. Hang bijvoorbeeld mooie posters of een gezellige fotocollage op. Of zorg voor een wandplank, waar je accessoires op kunt plaatsen. Ideaal voor net dat beetje meer sfeer in je woonkamer!

You may also like

Comments are closed here.