Leren Bloempotten, de nieuwe herfst trend


Leren bloempotten hebben de toekomst

Leren bloempotten. Een leren bloembak? Dat kan toch niet? Leren bloempotten zijn toch niet waterdicht? Of wel? Een leren bloembak in je tuin of een leren bloempot in je woonkamer? Onmogelijk! Niet dus. Het kan best en staat vaak veel beter dan de toch wat gedateerde keramieken potten en geeft extra sfeer een woning en huiskamer.

Leren bloempotten zie je steeds vaker en meer. Ze zijn er tegenwoordig al in allerlei kleuren en designs en lijken op weg om de ‘ouderwetse’ bloempot definitief naar de achtergrond te dringen. Voordeel van een lederen bloempot – of leren bloembakken- is behalve de veel warme en eigentijdse uitvoering ook het feit dat het veel minder krassen aan bijvoorbeeld tafels of kasten geeft en dat van verkleuring door zonlicht amper nog sprake is. Hoewel nog in opmars, lijken leren bloempotten en de lederen bloembak al een heel stevige positie in de markt ingenomen te hebben. Veelal wordt voor dit soort producten tuigleer/rundleer gebruikt.

De grote vraag die opdoemt als het gespreksonderwerp leren bloempot of leren bloembakken is, is de vraag of het wel waterdicht is. Veel mensen wijzen dan naar hun dure lederen schoenen, die nooit helemaal waterdicht blijken. Een heel logische n terechte vraag. Voorheen was het zo dat er een waterafstotende laag op afgewerkt lederen potten en siliconenspray aangebracht werd. Die maatregel was vaak niet afdoende. Het werkte namelijk slechts tijdelijk en vaak bleek niet het geheel volledig waterdicht.

Nu is dat anders. Al tijdens het verwerkingsproces wordt tegenwoordig een waterafstotend middel aan het leder toegediend. Tijdens het proces dat looien/bewerken van het ruwe leer heet, wordt bovendien een waterdichte emulsie aangebracht, net als siliconenmoleculen. Dit dringt diep in het leer door en vormt zo rond alle vezels een water beschermend omhulsel. Resultaat? Het is aan de binnen- en buitenkant waterdicht. Daardoor is de leren bloembak tegenwoordig dus waterdicht, net als leren bloempotten en de lederen bloembak. Door de behandeling worden de kleurstofmoleculen bovendien beter gefixeerd, hetgeen verkleuren tegengaat.
Door deze nieuwe techniek lijkt de rol van de alom bekende keramieken bloempotten- en bakken definitief uitgespeeld. Leren bloempotten. Dé vervanger dus van de potten van keramiek!

Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/447545281712703378/

You may also like

Comments are closed here.