verlichting geeft sfeer

Lampen geven sfeer aan je interieur


Zoek je verlichting die meer sfeer aan je woning geeft? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten lampen die voor specifieke ruimtes en wensen gebruikt kunnen worden. Wanneer je op zoek bent naar een lamp die de aandacht mag trekken door zijn formaat, dan is een vloerlamp een goede optie. De vloerlamp heb je in verschillende uitvoeringen, zoals: booglampen, staande leeslampen, driepoot lampen, staande schemerlampen en LED vloerlampen. 

Totale verlichting van je kamer 

Heb je verlichting nodig die de hele kamer kan verlichten? Dan is een plafondlamp een goede oplossing. Er zijn zowel platte plafond lampen als plafondspots. Het voordeel van de spots is dat je ze kunt draaien en kantelen. Waardoor je een bepaald deel van de kamer kunt verlichten, zoals een mooi schilderij of de zithoek.

Hanglampen geschikt voor diverse vertrekken

sfeer en verlichting

Een hanglamp kan gebruikt worden in verschillende woonruimtes. Boven de eettafel, in de gang of in de slaapkamer is een hanglamp erg geschikt. Bij het kiezen van een hanglamp heb je de keuze uit verschillende stijlen. Zoals; design, industrieel, klassiek en landelijk.
De gemiddelde ophanghoogte van hanglampen voor boven de tafel is gemiddeld 75 centimeter. Als je een pendellamp boven een nachtkastje wil ophangen. Gebruik dan een hoogte tot circa 30 centimeter boven het kastje.

Buitenverlichting kan erg handig zijn 

Verlichting voor in de tuin en om het huis kan zeer functioneel zijn. Bijvoorbeeld als je ‘s avonds thuiskomt de weg naar de deur makkelijk kunt vinden. Dit komt omdat de sensor een beweging registreert en hierdoor de lamp inschakelt.

Naast deze traditionele sensor buitenlamp is er ook de buitenlamp met schemerschakelaar die snel aan populariteit wint. Bij deze lamp hoef je niet elke dag de lamp aan en uit te zetten. Deze lamp schakelt zich automatisch in en uit. Wat ook als voordeel heeft dat het energiebesparend is.

Breng sfeer in je tuin

Naast functionaliteit zorgen buitenlampen ook voor sfeer in de tuin. Wanneer je bijvoorbeeld ’s avond in de tuin nog gezellig zit te kletsen dragen buitenlampen bij aan een prettige sfeer. Daarom is het belangrijk om een buitenlamp te kiezen die past bij de stijl en wensen van jouw tuin.
Zo zijn er staande lampen, tafellampen, wandlampen en plafondlampen voor buiten.

Energiezuinige LED verlichting

Ben je op zoek naar een duurzame buitenverlichting? Dan is LED buitenverlichting een slimme keuze. LED lampen hebben als grootste voordeel dat ze veel meer branduren in vergelijking met een gloeilamp hebben. Een gloeilamp brandt circa 1.000 uur en een ledlamp kan wel 50.000 branduren maken.

You may also like

Comments are closed here.