alternatieven voor een grijze hoekbank

Een keer wat anders: 5 alternatieven voor een grijze hoekbank


Hij prijkt in menig Nederlands huiskamer: de grijze hoekbank. En dat snappen we best. De bank is neutraal en daardoor veelzijdig. Je kan ‘m combineren met allerlei verschillende meubels, stijlen en kleuren. Ook zit een hoekbank natuurlijk heerlijk; iedereen ligt het liefst met de beentjes omhoog te Netflixen. Op een goede hoekbank kunnen minstens twee mensen ultiem chillen en we snappen dat dit een goede deal is voor jou en je wederhelft. Toch is deze geliefde bank ook wel een beetje saai. Als jij nou een keer wat anders wil dan die grijze hoekbank, ga dan voor één van deze alternatieven die minstens zo leuk zijn!

1. Beken kleur!

Als je dan toch een hoekbank wil nemen, ga dan voor een variant in een leuk kleurtje! We snappen dat het heel veilig is om een dure aankoop als een bank in een neutrale kleur te nemen. Toch is een gekleurde bank een ware eyecatcher in jouw woonkamer. Ga voor het diepe bordeauxrood, mysterieuze smaragdgroen of zonnig okergeel. Het voordeel is dat je niet zo veel accessoires hoeft toe voegen om je woonkamer kleur te geven. Of wel natuurlijk, een gekleurde bank past ook heel goed bij een bohemian of hippie stijl. Neem ook eens verschillende materialen in overweging. Het combineren van materialen is altijd een goed idee en leer, velvet of ribstof kan jouw bank net dat beetje extra oompfff geven. 

2. Ga voor de poef

Om met de beentjes om hoog te zitten, hoef je niet persé een hoekbank te hebben. Ga juist voor een leuke poef of voetenbankje die je kan aanschuiven wanneer je wil. Zo maak je van je rechte bank makkelijk een hoekbank. Het leukst is dat kan je kan mixen en matchen, speel met verschillende materialen voor een speelse look. Ook kan je de poef makkelijk als extra zitplek, of met een dienblad als tafel gebruiken. Het voordeel is dat je de poef overal kan neerzetten waar je wil. 

3. Een Chaise Longue of zitmodule

Hetzelfde geldt voor een Chaise Longue of een zitmodule. Dit is als het ware het grote pluspunt van een hoekbank, maar dan los verkrijgbaar. Zo kan je het combineren met de bank die je al hebt. Een zitmodule voeg je normaliter toe aan een bank om zelf een hoekbank naar wens samen te stellen, maar kan ook heel leuk zijn om los neer te zetten als extra zithoekje. Combineer het met een leuke rechte bank of juist met een hoekbank voor extra veel zitplekken. 

Een Chaise Longue is een eenpersoonsbankje die bedoeld is om languit op te liggen. Dat klinkt toch als muziek in je oren? De Chaise Longue heeft maar één leuning, waardoor je heerlijk kan liggen, maar de bank toch klein oogt. Ook kun je de bank makkelijke voor jezelf claimen: “Nee ik kan niet opschuiven, deze is voor één persoon”.  Omdat het losse banken zijn, hoef je dus ook niet meer persé met je hoofd naast de stinkvoeten van je partner te liggen tijdens het bingewatchen. Vanaf nu is het een keuze.

4. Hang it up!

Wat je in feite wil, is ultiem relaxen. Na 8 uur gebogen achter een laptop te hebben gezeten op een niet zo ergonomische bureaustoel die je baas al 28 keer beloofd heeft te vervangen, wil je gewoon comfort. En dat begrijpen wij. Kijk daarom ook eens naar een leuke hangstoel. Het zit super comfortabel en het ziet er ook nog eens heel tof uit. Sluit je ogen en je waant je op een hagelwit strand met helderblauw water. Mag ik nog een Tequila Sunrise alsjeblieft?

Maak gebruik van de materialen van je huis door de stoel op te hangen aan een stevige balk. Als je die niet hebt en ook geen haak in het plafond kan boren, dan is er nog steeds geen reden voor paniek. Je kan makkelijke een standaard voor de hangstoel kopen, zodat je niks hoeft te monteren. Bij sommige hangstoelen zit deze er zelfs al bij. Zoek je een zitplekje voor z’n tweeën? Er zijn genoeg hangbanken te vinden met plek voor twee personen. Zo kan je dicht tegen je lief aankruipen terwijl je fantaseert dat jullie liggen te zonnen op het strand in Bali. Als je héél stil bent, hoor je het geluid van de golven die op de rotsen slaan. Dat het een geluidsfragment op YouTube is, doet er niet toe. 

5. Joey & Chandler fauteuil 

Sommige mensen hebben juist veel behoefte aan hun eigen ruimte. Als dit bij jou het geval is, lig je misschien liever alleen in een comfy stoel, dan met gezelschap op één bank. Een goede, comfortabele stoel is dus een must. Denk aan Rosita, de stoel van Joey uit de 90’s-sitcom Friends. Wie net zoals wij alle seizoenen van Friends kan dromen, weet precies waar we het over hebben. Een comfortabele, leren fauteuil om uren in te chillen. Fauteuils komen natuurlijk in allerlei kleuren soorten, maten en comfort-levels. Ook leuk: een fauteuil die je makkelijk uitklapt tot een éénpersoonsslaapbank. Perfect voor de binge-avonden waarop naar je bed verplaatsen toch echt te veel inspanning vergt, om vervolgens heel vroeg in de ochtend met nekpijn wakker te worden. No more!

Ben je inmiddels verleidt om je hoekbank uit de deur te doen? Of blijf je toch bij je vertrouwde meubel? Wat je ook kiest, zorg dat je bank goed bij jouw smaak en behoeftes past. Of je nou een statement maakt met een opvallende, gekleurde bank of juist een rustige uitstraling creëert met een neutralere variant. Meer tips en inspiratie? Lees hier hoe je sfeer toevoegt aan je huis. 

You may also like

Comments are closed here.