vensterbank ideeën

Interieurtips: een grote vensterbank inrichten


Bepaalde woningen, met name boerderijen en wat grotere particuliere woningen, beschikken over brede vensterbanken. Dat is handig, want op een grote vensterbank kun je veel spullen en decoraties kwijt. Maar hoe doe je dat, op een leuke manier een vensterbank inrichten? Onderstaande vensterbank ideeën voor een gezellige en sfeervolle vensterbank decoratie gaan je ongetwijfeld voldoende inspiratie geven om jouw vensterbank op een sfeervolle manier in te richten!

Grote planten voor sfeer en privacy

Een brede vensterbank inrichten kun je perfect doen door er een aantal grote planten, uiteraard in een fraaie decoratieve plantenbak, op te zetten. Er is hier immers ruimte genoeg voor? Hierdoor krijgt de woonkamer meteen een frisse groene uitstraling. Een pluspunt van vensterbank decoratie door grote plantenbakken te gebruiken, is tegelijk dat je op deze manier meer privacy creëert. Zeker als er recht tegenover je mensen wonen en je veel inkijk in de woonkamer hebt, zijn vensterbank ideeën als grote plantenbakken ideaal. Je voorkomt ermee dat iedereen rechtstreeks jouw woonkamer kan inkijken en creëert zo een stuk meer privacy voor jezelf.

Verlichting in de vensterbank

Een gezellige sfeer creëren kun je met grote vensterbanken op een heel eenvoudige manier: zet er een paar luxueuze staande lampen in. Door te kiezen voor subtiele kleuren als rood of lichtblauw, creëer je bij de ramen een prachtige lichtgloed die het in huis direct gezellig maakt. Naast lampen, kies hierbij voor energiezuinige led-verlichting, kun je ook een paar authentieke kaarsen op een kaarsenstandaard in de vensterbanken plaatsen. Pas natuurlijk wel op als je gordijnen of raambekleding hebt, want je wilt natuurlijk geen brand hebben. Tegelijk: de kaarsen hoeven niet per se aan, ze brengen feitelijk al sfeer genoeg met zich mee. Een leuke decoratie dus!

Beeldjes en glas

De vensterbank inrichten met leuke stenen beeldjes en decoratief glaswerk geeft een klassieke, traditioneel sfeervolle uitstraling. Als je religieus bent, kun je een voor jouw belangrijk beeldje van Boeddha, Jezus of Maria in de vensterbank plaatsen. Leuke glazen vazen, kaarslichten van glas of de mooiste wijnglazen cq. bierglazen op de vensterbank zetten, maakt de sfeer helemaal compleet!

Fotolijstjes van je gezin, kinderen of familie

Een brede vensterbank is ideaal om te gebruiken voor een fotoshow. Vensterbank decoratie met een persoonlijke inslag zorgen voor een warme en knusse sfeer in huis. En wat is er leuker dan, als je uit het raam kijkt, ook jouw geliefden te zien?

You may also like

Comments are closed here.