teak meubels

4 tips voor het kopen van een nieuwe eettafel


Aan de eettafel gebeurt veel; er worden goede gesprekken gevoerd, er wordt lekker gegeten, bordspellen gespeeld, gewerkt en nog veel meer. Het is daarom ook ontzettend belangrijk om een mooie en praktische eettafel te hebben waar je niet op uitgekeken raakt. Maar hoe vind je zo’n eettafel? In dit blog lees je 4 tips voor het kiezen van een nieuwe eettafel. Met deze 4 tips weet je precies waar je op moet letten en schaf je zonder twijfel een prachtige eettafel aan. 

  1. De juiste afmeting

Allereerst is het natuurlijk heel belangrijk dat je eettafel daadwerkelijk in de ruimte past. Wanneer je eettafel te breed is en daardoor dichtbij een muur staat, kan het lastig zijn om er nog stoelen aan te plaatsen. Maar en te kleine eettafel kan de sfeer van je ruimte ook behoorlijk onderuit halen. En hoeveel stoelen moeten er rond jouw tafel passen? Allemaal vragen die van belang zijn bij het maken van je keuze. Bepaal daarom voorafgaand aan je aankoop binnen welke marges de afmeting van jouw nieuwe eettafel kan vallen. 

  1. De materiaalkeuze

De materiaalkeuze is ontzettend belangrijk bij het kiezen van een eettafel. Dit bepaalt namelijk hoeveel onderhoud je aan je eettafel hebt en hoe lang deze mee zal gaan. Kies je voor een eettafel van spaanplaat, dan heb je hier weinig tot geen onderhoud aan. De kans is echter wel groot dat je de tafel na enkele jaren alweer moet vervangen. Kies je daarentegen voor een teakhouten eettafel, dan ben je verzekerd van een eettafel die jarenlang meegaat. 

  1. De stijl

Hou je van landelijk, modern, retro of klassiek? Ook eettafels zijn in alle woonstijlen verkrijgbaar. Een landelijke eettafel is bijvoorbeeld vaak gemaakt van (verweerd) hout. Deze uitstraling past perfect bij de rustieke uitstraling van een landelijke inrichting. Een moderne of industriële eettafel daarentegen heeft vaak een stalen frame en houten tafelblad. Deze combinatie zorgt voor een strak en modern design. Afhankelijk van jouw smaak en woonstijl kun je dus een eettafel kiezen die hier perfect bij past.

  1. De stoelen  

Een eettafel is eigenlijk pas echt compleet wanneer ook de stoelen een plek hebben rond de tafel. Heb je nog een set eetkamerstoelen of schaf je deze ook nog aan? Indien je nog een set hebt is het verstandig om deze mee te laten wegen in de keuze voor je nieuwe eettafel. Wanneer je stoelen armleuningen hebben is het bijvoorbeeld belangrijk dat deze onder het tafelblad passen. Heb je nog geen eetkamerstoelen voor bij je nieuwe tafel? Dan kun je nog alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor een eetkamerbank of een combinatie van stoelen met verschillende designs. 

Wat wordt jouw nieuwe eettafel?  

Heb jij je keuze al gemaakt? Voor welke eettafel je uiteindelijk ook kiest, zorg ervoor dat je je keuze vooraf goed hebt overwogen. Op die manier raak je niet snel uitgekeken op je eettafel en kun je er nog jarenlang van genieten. 

Je kunt je uiteraard ook altijd laten adviseren in een woonwinkel bij jou in de buurt of via een gespecialiseerde webwinkel voor maatwerk meubels. Dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

You may also like

Comments are closed here.