Je trap dichtmaken met stootborden


Een open trap kan een prachtig kenmerk in je huis zijn, maar soms wil je misschien wat extra privacy of veiligheid creëren, of simpelweg een andere look geven aan je interieur. Het dichtmaken van een open trap is een uitstekende oplossing in plaats van een volledige nieuwe trap aanschaffen. In dit artikel laten we je zien hoe je dit kunt doen met een handig stappenplan en visuele uitleg.

Benodigde Materialen

Hieronder vind je een overzicht van alle benodigdheden. Zorg dat de materialen dicht binnen hand bereikt hebt, zodat je vlot te werk kan gaan. Test voor dat je begint je gereedschap, zodat je zeker weet dat alles werkt en je direct lekker aan de slag kan!

  • Stootborden/houten planken
  • Meetlint
  • Potlood
  • Cirkelzaag of handzaag
  • Schroeven
  • Boormachine
  • Schroevendraaier
  • Schuurpapier/schuurmachine
  • Waterpas
  • Afwerkingskit

Stappenplan stootborden plaatsen

We hebben een handig stappenplan voor je opgesteld, zodat je vlot een in een keer een nieuwe trap dicht kan maken. Hier onder ziet u alle stappen een voor een uitgelegd. Volg het stapsgewijze zodat je alles in een keer kan plaatsen.

Stap 1: Meten

Begin met het meten van de hoogte en breedte van elke opening tussen de treden van je open trap. Zorg ervoor dat je nauwkeurige metingen hebt, omdat deze cruciaal zijn voor het snijden van de stootborden op maat.

Stap 2: Stootborden Snijden

Neem de gemeten hoogte en breedte van elke opening en markeer deze op de stootborden. Gebruik een meetlint om de exacte afmetingen af te tekenen. Teken met een potlood duidelijke lijnen op de stootborden voor snijgeleiding. Hier vind je de leukste online stootborden

Stap 3: Zagen

Nu is het tijd om de stootborden langs de getekende lijnen te zagen. Gebruik een cirkelzaag of handzaag en zorg ervoor dat de zaagsneden recht en precies zijn.

Stap 4: Plaatsing van de Stootborden

Plaats elk stootbord in de opening tussen de treden. Zorg ervoor dat ze goed passen en gebruik een waterpas om te controleren of ze recht staan. Als de stootborden te breed zijn, kun je ze aanpassen door ze indien nodig verder bij te snijden.

Stap 5: Schroeven

Bevestig de stootborden stevig aan de treden met behulp van schroeven. Boor eerst geleide gaten om te voorkomen dat het hout splijt. Zorg ervoor dat de schroeven goed vastzitten en de stootborden veilig op hun plaats houden.

Stap 6: Afwerking

Controleer of alle stootborden stevig zijn bevestigd en op dezelfde hoogte staan. Als dat het geval is, kun je eventuele zichtbare schroefgaten opvullen met houtvuller en schuren voor een gladde afwerking. Overweeg om de stootborden te schilderen.

Het dichtmaken van je open trap met stootborden is niet alleen een praktische keuze voor veiligheid en privacy. Wil je ook gelijk je zolder opknappen? Dan kan dit een geweldige gelegenheid zijn om die ook direct aan te pakken. Het is een project dat je huis een geheel nieuwe uitstraling kan geven zonder de kosten van het aanschaffen van een nieuwe trap. Dus waar wacht je nog op? Begin met het upgraden van je huis door je open trap dicht te maken en je zolder nieuw leven in te blazen. 

You may also like

Comments are closed here.