zolder-opknappen

4 tips om jouw zolder goedkoop op te knappen


Of je nu de bovenverdieping van je huis ziet als een ‘away-from-it-all’ master suite, een rustig thuiskantoor of een hangplek voor kinderen, je kunt je zolder mooi opknappen met rolgordijnen en raambekleding op maat. Lees deze 5 tips om je te helpen je zolder goedkoop te verbouwen:

1. Voeg een plafondafwerking toe

Deze tijdloze klassieker is eenvoudig te installeren en beschermt het lage plafond tegen deuken. Geschilderd of kaal gelaten, hout zorgt ervoor dat een zolder knus en gezellig aanvoelt. Je kunt het uiterlijk variëren door gebruik te maken van planken van verschillende breedtes. Ook de juiste raambekleding zorgt voor gezelligheid en sfeer. 

2. Plaats rolgordijnen als bescherming tegen oververhitting

Door het intense zonlicht in de zomer kan de zolder echter ondraaglijk heet worden. Het probleem kan worden opgelost door het installeren van een rolgordijn voor dakramen of raambekleding.

De verbouwing van je zolder houdt verband met een aantal zaken die aandacht nodig hebben. Onder hen zijn oververhitting van de kamers in de zomer en het ontsnappen van de hitte door het dak in de winter waarschijnlijk de belangrijkste bronnen van frustratie. In de zomer hebben zolders echter de neiging om te oververhitten met de zomerzon, welk probleem kan worden opgelost door het monteren van rolgordijnen in de ramen.  

3. Waarom dakluiken en rolgordijnen installeren?

Rolgordijnen voor dakramen zijn ontworpen om zowel verduisterings- als decoratieve functies te vervullen. Dakvensters met een zuidelijke ligging, die van nature aan sterk zonlicht worden blootgesteld, hebben verduisteringsgordijnen nodig, waarvan het belangrijkste voordeel is dat ze een extra laagje lichtbescherming bieden. De rolgordijnen verminderen effectief het lekken van licht. Een ander apparaat dat het mogelijk maakt om controle over het licht uit te oefenen, is het zelf vergrendelende mechanisme dat de rolgordijnen op elke gewenste hoogte instelt, afhankelijk van de behoefte van het moment (volledige verlichting, halfdonker, totale verduistering).

Belangrijker nog is dat bij het neerlaten en optrekken van het rolgordijn het raam niet hoeft te worden gesloten, waardoor een constante ventilatie wordt gegarandeerd.

4. Kies voor makkelijk te bedienen rolgordijnen en raambekleding

De stof van dak rolgordijnen, die ook bij een geopend raam soepel loopt, wordt met behulp van ultrasone trillingen met de schuiven verbonden, zodat deze niet uit de zijgeleiders kan vallen. Het rolgordijn kan worden bediend met de toverstaf, wat vooral handig is omdat de dakramen meestal hoog zijn geplaatst en daardoor moeilijk toegankelijk zijn.

You may also like

Comments are closed here.