Inspiratie: Een zomerse woonkamer inrichten


De zomer komt steeds dichterbij. Tijdens de seizoenswisseling vinden veel mensen het leuk om hun woonkamer een frisse, zomerse look te geven. Er wordt dan gekozen voor lichte kleuren in huis, natuurlijke materialen en kleurrijke bloemen. Wil jij ook graag een zomerse woonkamer inrichten? In dit artikel delen we een aantal tips waarmee je direct aan de slag kan. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Zomerse woonkamer inrichten: ga voor lichte kleuren

In een zomerse woonkamer zijn lichte kleuren een must. Lichte kleuren geven een frisse uitstraling aan de kamer en dat is precies wat je nodig hebt voor dat zomerse gevoel in huis. Je hoeft heus niet je hele woonkamer opnieuw te behangen of te verven. Je kunt er ook voor kiezen om lichte woonaccessoires toe te voegen aan je interieur. Denk aan lichte kussens op de bank, een licht vloerkleed of een vaas in een lichte kleur. Door slechts een paar accessoires te veranderen, geef je je woonkamer al een frisse, zomerse look!

2. Kies voor natuurlijke materialen

Ook met natuurlijke materialen creëer je een zomerse sfeer in je woonkamer. Denk aan hout, linnen, rotan en bamboe. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten kastje, een linnen plaid, rotan lamp of bamboe bijzettafeltje? Als je hier ook nog mooie kamerplanten en bloemen met combineert, creëer je binnen no time een zomerse woonkamer. Op de salontafel kan je eventueel een dienblad plaatsen met daarop een paar mooie stenen, schelpen en bloemen. Zo creëer je meteen ook een vakantiegevoel in eigen huis!

3. Haal bloemen in huis 

Wat betreft bloemen: deze kan je in de zomer niet genoeg in huis hebben! Een verse bos bloemen fleurt je woonkamer op. Daarnaast ruiken bloemen lekker en geven ze je de hele dag een vrolijk gevoel. Zet een bos kleurrijke bloemen op de eettafel, salontafel of naast de televisie. Kies in ieder geval voor een plek waar je veel naar kijkt. Nog een leuke tip is om je bloemen te laten matchen met je interieur, dat ziet er extra mooi uit! In een landelijke woonkamer staan witte bloemen en groene takken heel mooi. In een romantisch interieur zijn roze, paarse en witte bloemen een prachtige combinatie.

4. Laat veel licht en frisse lucht binnen

Tijdens de koude wintermaanden doe je er alles aan om het slechte weer buiten te houden, maar in de zomer kan je niet snel genoeg je gordijnen open doen en de ramen openzetten. Het lijkt misschien simpel, maar als er veel licht en frisse lucht binnenstroomt, hangt de zomer letterlijk in de lucht. Daar word je als mens alleen maar vrolijk van!

5. Geef je meubels een andere plek

Het begin van de zomer is wellicht een goed moment om je meubels een andere plek te geven. Durf gerust eens schuiven met je meubels en bedenk eens een andere opstelling. Zo kan het bijvoorbeeld leuk zijn om de bank en eetplaats te verwisselen. Daarnaast kan het een leuk idee zijn om de televisie op de muur te hangen in plaats van hem op de kast te laten staan. Kijk eens rond en bedenk wat er allemaal mogelijk is. Je kunt meer met je interieur dan je denkt!

6. Geniet van zomerse geuren

Tenslotte mag een heerlijke zomerse geur niet ontbreken in een zomerse woonkamer. Want wie houdt er nu niet van een lekker geurtje in huis? Laat zware, winterse geuren even in de kast staan en kies voor frisse, fruitige en zoete geuren. Geurkaarsen en geurstokjes zijn ideaal om een lekkere geur door je woonkamer te verspreiden, maar je kunt ook gebruikmaken van een elektrische geurverspreider. Er zijn tal van manieren om een zomerse geur in huis te brengen!

You may also like

Comments are closed here.