Hoe kies je de juiste binnendeur?


Deuren zijn noodzakelijk in iedere woning. Hoewel je de keuze kunt maken om de simpelste exemplaren in huis te halen en er verder niet veel over na te denken, doe je er beter aan om een weloverwogen keuze te maken. Deuren zijn er in allerlei soorten, kleuren en materialen te vinden. Ieder type binnendeur creëert een bepaalde look in huis. Met onderstaande tips kies jij de juiste binnendeur waarmee je jouw woning uniek maakt!

Binnendeur met of zonder doorkijk

Allereerst kan je kiezen voor een binnendeur met of zonder glasplaat. Oftewel: met of zonder doorkijk. Per ruimte is het belangrijk om hierover na te denken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een doorkijk bij de deur tussen de keuken en woonkamer, of voor een kleine doorkijk aan de bovenkant van de badkamerdeur. Een binnendeur met glas kan zorgen voor een open en gezelligere uitstraling in huis. 

Uiteraard is dit niet voor iedere ruimte even geschikt. We kunnen ons voorstellen dat je in de slaapkamerdeur liever geen doorkijk hebt, maar andere ruimtes zijn hier wel voor geschikt. Een bijkomend voordeel van een doorkijk is dat je zo meer licht in huis creëert. Ideaal voor als je een donkere kamer lichter wilt maken!

juiste binnendeur kiezen

De kleur van de deur

Ook de kleur van deuren kiezen is belangrijk voor de uitstraling van de deur in je woning. Je kunt kiezen voor een basic optie zoals een witte deur, waarmee je eigenlijk niets verkeerd kunt doen. Maar je kunt ook voor een warme houtkleur kiezen en de kamer zo een knusse look geven. 

Wil je graag een beetje uitpakken? Kies dan voor een opvallende kleur op de deur. Dit is bijvoorbeeld heel leuk in de kinderkamer, maar het kan net zo goed in de woonkamer. Wanneer je liever geen te felle kleuren kiest, kan je ook voor pastel- of aardetinten gaan. Zo creëer je toch een beetje kleur in huis, maar is het niet te opvallend.

Links- of rechts draaiend

Alle deuren zijn in beide opties mogelijk. Echter is het wel belangrijk om hiermee rekening te houden, want een links draaiende deur zal niet passen in een rechtsdraaiende situatie en omgekeerd. Bij de stompe deur maakt de draairichting niet zoveel uit, maar bij een opdekdeur is dit zeker iets om rekening mee te houden.

de juiste binnendeur kiezen

De details

Tenslotte spelen de details ook een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste binnendeur. De details maken de look immers helemaal af! De kleur van de deur valt in eerste instantie het meeste op, maar na verloop van tijd gaan de details ook steeds meer opvallen. In dat geval is het prettig als de deuren stijlvolle handvatten hebben of als er details in het hout van de deur verwerkt zijn.

Je leest het: het is verrassend hoe groot de impact van een binnendeur kan zijn op de sfeer in een ruimte. Je kunt er eindeloos mee variëren om de perfecte stijl te creëren!

You may also like

Comments are closed here.