Hoe creëer je meer licht in je huis of je tuin? 


Er is geen beter licht als natuurlijk licht. Je kunt er ook voor zorgen dat je meer natuurlijk licht in je huis krijgt, of onder de overkapping in de tuin. Naast de natuurlijke uitstraling kan het natuurlijke licht ook besparen op de energiekosten. In deze blog gaan we in op de mogelijkheden als het gaat om natuurlijk licht, zowel in huis als onder de overkapping.

Meer licht onder de overkapping

De meeste overkappingen worden gemaakt van hout, hout heeft een natuurlijke uitstraling waardoor het goed in de tuin past. Het nadeel van hout is dat het geen licht doorlaat. Om ervoor te zorgen dat er ook meer natuurlijk licht gedurende de dag onder de overkapping komt, kun je bijvoorbeeld een dakraam plaatsen in de overkapping. Bijvoorbeeld een lichtkoepel van plexiglas of gewoon van glas. 

Maar om de overkapping volledig licht doorlatend te maken is een dakraampje niet voldoende. In dit geval kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een glazen veranda, of om het houdt op het dak te vervangen voor doorzichtige golfplaten. Door het gebruiken van de golfplaten kun je nog steeds lekker in de zon zitten, zonder dat je zo snel verbrand. En een ander voordeel van het plexiglas is dat het vrij onderhoudsarm is, in tegenstelling tot hout wat wel degelijk onderhoud nodig heeft. 

Meer licht in het huis   

Om meer licht binnen in het huis te kunnen krijgen kom je ook al snel bij een dakraam uit. Voor in het huis kun je ook zowel een dakraam van glas of van plexiglas gebruiken. Maar bij een dakraam in het huis kun je er ook voor kiezen om een te nemen welke open kan, onder de overkapping is het overbodig om een dakraam te nemen welke open kan. Maar in het huis is het wel fijn wanneer je het dakraam kunt openen, om even te kunnen luchten. Om het dak van je huis te vervangen voor golfplaten wordt een beetje enthousiast.  

Duurzame platen voor in huis

Aangezien we het er net over hadden dat plexiglas redelijk onderhoudsvrij zijn, daarom gaan we het nu hebben over de trespa plaat. De trespa plaat is niet doorzichtig maar is wel net zo onderhoudsvrij als plexiglas. Trespa platen zijn verkrijgbaar in meerdere verschillende kleuren. De trespa platen staan ook wel bekend als reclameplaten, maar kunnen ook gebruikt worden in bijvoorbeeld de keuken. Ook zijn de trespa platen buitenshuis te gebruiken.

You may also like

Comments are closed here.