slaapkamer vloer

Hoe kies ik de juiste vloer voor in de slaapkamer?


Wist je dat de vloer voor een groot deel zorgt voor de sfeer en gezelligheid in een ruimte? Elke ruimte verdient dan ook een bijpassende vloer. Het is mogelijk om hetzelfde materiaal in de gehele woning te plaatsen, maar hoe leuk is het om per kamer een vloer te kiezen? De slaapkamer is niet alleen een plek om te slapen, we doen er zoveel meer! Deze kamer verdient dan ook een warme, comfortabele en stijlvolle vloer, maar hoe vind je nu het juiste materiaal? 

Meer dan alleen slapen

De slaapkamer is natuurlijk bedoeld om te slapen, maar tegenwoordig wordt de ruimte voor veel meer dingen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een middagje Netflixen in bed op een druilerige dag of gebruik de ruimte om ultiem te ontspannen met chill-muziek. Naast een relaxruimte is de slaapkamer ook vaak de plek waar de garderobe wordt bewaard. Het is dan ook belangrijk dat je een bijpassende slaapkamervloer aanschaft die voldoet aan al je wensen. Er is veel textiel aanwezig in de ruimte dat ervoor zorgt dat het er nog wel eens stoffig kan zijn. We adviseren dan ook om een onderhoudsarme vloer aan te schaffen die gemakkelijk stofvrij te houden is.

Kies het juiste materiaal

Het uiterlijk van de vloer is belangrijk, maar vergeet niet naar de praktische eigenschappen te kijken. Er zijn verschillende soorten materialen met diverse kenmerken. We zetten een aantal populaire slaapkamervloeren voor je op een rij.

  • Het gemakkelijke laminaat

Laminaat heeft de uitstraling van echt hout, maar is een stuk goedkoper. Je kunt laminaat gemakkelijk zelf leggen en er zijn diverse kleuren verkrijgbaar.

  • Comfortabel PVC

PVC is een perfecte vloer voor in de slaapkamer. Het materiaal voelt comfortabel aan, is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. 

  • Creëer een warme uitstraling met hout

De houten vloer staat nog steeds op nummer 1 in de slaapkamer. Het geeft een warme en luxe uitstraling en er zijn verschillende soorten hout waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de veelzijdige eikenhouten vloer?

Om de keuze iets makkelijker te maken, is het handig om een lijstje te maken met de voor- en nadelen van elke vloersoort. Schrijf je eisen en wensen op en kijk vervolgens welke vloer voor in de slaapkamer het beste bij jou past. 

Letterlijk en figuurlijk: een warme slaapkamervloer

Een slaapkamervloer moet warm en comfortabel zijn: letterlijk en figuurlijk. Als je uit bed stapt, is er niks vervelender dan koude voeten krijgen. Als je ook zo’n koukleum bent zoals ons is een gietvloer misschien wel wat voor jou. Dit klinkt in eerste instantie misschien als een gekke keuze voor in de slaapkamer, maar dat is het helemaal niet. Een gietvloer is geschikt voor alle ruimtes in de woning en biedt meerdere voordelen. Zo voelt de vloer altijd warm en comfortabel aan en is het materiaal perfect te combineren met vloerverwarming. Nooit meer koude voeten dus! Wil je graag meer informatie over een gietvloer in de slaapkamer? Coatingvloer zet alle opties voor je op een rij, zodat je binnen no-time de perfecte slaapkamervloer vindt.

You may also like

Comments are closed here.