witte badkamer meer kleur geven

Hoe kan je een witte badkamer meer kleur geven?


Een witte badkamer voelt vaak rustig en clean, maar tegelijk kan het ook een steriel en kil gevoel geven. Niet echt een ruimte waarin je jezelf op een me-time momentje trakteert of lekker languit in bad gaat liggen. Gelukkig kan je een witte badkamer meer kleur geven op eenvoudige manieren. Met weinig budget en kleurrijke accessoires kan je je witte badkamer meteen een stuk gezelliger maken. Kijk mee en laat je inspireren! 

1. Witte badkamer meer kleur geven met planten

Tegenwoordig kan je niet genoeg groen in huis hebben, en dat geldt ook voor een witte badkamer. Het maakt niet uit of dit nou een grote of een kleine badkamer is. Groene kamerplanten fleuren de witte ruimte meteen op en maken deze omgeving een stuk levendiger. Zet ze in een mooie bloempot en je bent klaar! Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over dat de planten niet zullen overleven in de badkamer. Er zijn genoeg planten die het prima doen in een vochtige omgeving. Enkele voorbeelden van badkamerplanten zijn de aloë vera, graslelie, lepelplant, sanseveria, orchidee, tillandsia, varens en klimvijg.

Made Essentials Lizzo set van 2 papieren bloempotten met coating, naturel
Carla set van 2 handgeschilderde bloempotten, zwart en wit
Constan set van 2 bloempotten van keramiek met reactief glazuur, blauw
Inca set van 2 bloempotten van zeegras, naturel, blauw en zwart
2 x Palm bloempotten, mintgroen en groen
Poseidon set van 2 bloempotten met palmprint, meerkleurig

2. Kleurrijke handdoeken

Witte handdoeken geven een luxe hotelgevoel, maar vallen in een witte badkamer natuurlijk niet op. Schaf daarom handdoeken en washandjes aan in vrolijke kleuren die de witte badkamer meer kleur geven. Je kunt ook handdoeken en washandjes aanschaffen in zachte pastelkleuren zodat de badkamer rustig blijft maar toch meer kleur krijgt. En als je dan toch bezig bent: vervang dan ook meteen je badmat en/of douchegordijn door een kleurrijk exemplaar!

Jessa badlaken van 100% Egyptisch katoen, blauwgroen
Aire set van 4 handdoeken, paprika oranje
Aiko 100% katoenen set van 2 badlakens, mosterdgeel & grijs
Joana set van 2 handdoeken van 100% katoen, indigoblauw
Jessa 100% Egyptisch katoenen badhanddoek, 70 x 125 cm, roze
Fes badmat van 100% katoen, groot, 70 x 100cm, roze

3. Spullen voor onder de douche

Douchegels en shampoos hebben vaak vrolijke verpakkingen. Ideaal om een witte badkamer meer kleur te geven dus! Koop een leuk mandje voor onder de douche of in bad en zet daar al je spulletjes in. Is er een product op en raakt het mandje leeg? Vul het dan weer aan met kleurrijke bath bombs, sponsen en mooie flessen shampoo. Een kleine moeite met een groots resultaat!

4. Een kleurrijke wasmand

Staat er een wasmand in jouw badkamer? Perfect! Door voor een kleurrijke wasmand te kiezen, geef je de witte badkamer direct meer kleur. Wanneer je graag de rust in de badkamer wilt behouden, kan je altijd voor een rotan wasmand of zeegras wasmand kiezen. Deze materialen en kleuren vallen niet hard op, maar wel genoeg om de witte badkamer te ‘breken’. 

Hadid Hen geweven rotan wasmand, grijs
Havana wasmand van zeegras, mosterdgeel
Toro set van 2 grote opbergmanden met handvatten, gebrand oranje
Toro set van 2 grote opbergmanden met handvatten, roze
Bendt wasmand van draadstaal, messing
Inca wasmand van zeegras, Blue

5. Mooie badkamerverlichting

Tenslotte is verlichting in de badkamer heel belangrijk. Van fel licht wordt niemand vrolijk, zeker niet wanneer je jezelf een avondje in de watten wilt leggen. Kies daarom voor een zacht gedempt oranje-geel licht of nog beter: licht dat je in verschillende kleuren kunt veranderen! Meer tips vind je in ons artikel: Het verlichten van de badkamer: hoe pak je dat slim aan? 

You may also like

Comments are closed here.