verlichting badkamer plafond

Het verlichten van je badkamer: hoe pak je dat slim aan?


De badkamer op een goede en veilige manier verlichten vraagt de nodige aandacht. Zo is het belangrijk dat er een waterdichte verlichting in je badkamer zit, zodat er geen kortsluiting kan ontstaan. Minstens even belangrijk is dat de badkamer op alle plekken goed verlicht kan worden. Denk aan een mooie verlichting inloopdouche en een verlichting badkamer plafond die ruim voldoende licht geeft. Hoe je jouw badkamer effectief, stijlvol en veilig verlicht, lees je in onderstaand blog. Het begint allemaal met een goed doordacht lichtplan.

Maak een lichtplan voor de badkamer

Een goed verlichte badkamer start met het maken van een lichtplan. Teken hierin uit waar je precies verlichting wilt plaatsen. Cruciaal is een heldere verlichting badkamer plafond, bijvoorbeeld via een krachtige daglichtlamp in badkamer. Zo kun je met één druk op de knop de badkamer volledig verlichten. Ook de inloopdouche, het bad, de spiegel en de badkamermeubels kun je natuurlijk verlichten.

waterdichte verlichting in je badkamer

Veiligheid gaat voor alles

Een van de belangrijkste tips bij het installeren van badkamerverlichting is het garanderen van optimale veiligheid. Kies daarom voor een absoluut waterdichte verlichting in je badkamer. In bouwmarkten en bij lampenaanbieders zijn uitstekende waterbestendige lampen met bedrading te vinden, die prachtig staan in elk type badkamer. Veiligheid gaat voor alles. Dus aarzel niet om zelf de lampen te kopen, maar deze te laten installeren cq. monteren door een ervaren elektricien.

Siervolle led verlichting inloopdouche

Niets is er mooier, strakker en moderner dan een inloopdouche die voorzien is vrij fraaie led-spots of led-strips. En op die manier, ook als de hoofdverlichting uitgezet wordt, zorgt voor een prachtig kleurig contrast. Een goed verlichte douchecabine of open inloopdouche is tevens veilig en praktisch: ook als het in de vroege ochtend donker en grauw is, is de inloopdouche uitstekend zichtbaar.

Het badkamermeubiliar versieren met led-lichtjes

Naast een heldere, centrale verlichting badkamer plafond, die vooral praktisch is, maar ook stijl en sfeer in de badkamer. Het sfeerelement kun je prima realiseren door de badkamerdeurtjes van lichtblauwe, roze, lichtgele of roze (al naar gelang jouw smaak) led-strips of spotjes te voorzien. Dit kan aan de binnenzijde van de deurtjes, maar ook aan de randen van de deurkastjes. Nog fraaier wordt het als je ervoor kiest om een led-dimmer te gebruiken, zodat je de lichtsterkte naar eigen wens kunt aanpassen.

You may also like

Comments are closed here.