vloeren

Hier moet je op letten bij de keuze van je vloer


Als iets een lastige en moeilijke keuze is, dan is het wel de keuze van een vloer. Er zijn er duizenden met verschillende figuurtjes, materialen en pasvormen. Als je de keuze hebt gemaakt tussen bijvoorbeeld gietvloeren of een houten vloer, dan komen er alsnog 10 stappen daarna die uiteindelijk zorgen voor een juiste keuze. Het is een lang proces. Maar, dat is natuurlijk ook niet zo gek. Een vloer moet voor een lange tijd, het liefst zelfs alle tijd dat je in het huis woont, meegaan. Het is namelijk een behoorlijke investering. Een investering waar je 100% achter wil staan. Een investering die de finish in touch binnen je huis brengt. Er zijn dan ook verschillende aspecten waar je op moet letten bij de keuze van je vloer.

Liever mooi of praktisch

Iedereen hecht overal verschillende waardes aan vast. Zo gaat de ene persoon liever voor een mooiere vloer dan een praktische vloer. Hoe vervelend is het ook om te horen dat de vloer waar je al jaren over hebt gedroomd helemaal niet praktisch is? Dit verschilt natuurlijk per ruimte. Zo heeft een badkamer een andere bekleding nodig dan de kinderkamer. In een kinderkamer zal namelijk veel gespeeld worden. Een praktische vloerbekleding, waar niet al te snel schade op komt, is hier bijvoorbeeld een mooie keuze in. Denk vooral ook na over wat voor een beleving er is in de ruimte. Zo kun je er namelijk voor zorgen dat de vloer zo lang mogelijk meegaat. En, wil je liever eenheid, dan moet je er namelijk een mooie middenweg in zien te vinden. 

Welke kleur?

Zoals al is gezegd, kan een vloer echt zorgen voor de finish in touch. Dit heeft vaak te maken met de kleur van de vloer. Het moet een mooie samenhang geven met al het andere interieur dat je hebt aangeschaft: een bank, keuken, tafel, bijzettafeltje en ga zo maar door. Is alles bij elkaar bijvoorbeeld al best wel druk, dan is een witte vloer een goede keuze. Ben je juist op zoek naar meer warmte, dan is een houten vloer een mooie keuze. Schaf dus vooral eerst je interieur aan voordat je een vloer aan gaat schaffen. 

Ga naar een specialist

Naast bovenstaande aspecten, zijn er nog zoveel andere aspecten die van invloed zijn op jouw keuze. Het inschakelen van een ervaren specialist is hier verstandig bij. Denk bijvoorbeeld aan Issa vloeren. Zorg voor hulp met jaren van ervaring. Zo weet je zeker dat je de juiste en beslissend maken de keuze hebt gemaakt. 

You may also like

Comments are closed here.