Handleiding bij aankoop ledlamp


In het begin van de ledverlichting, was het licht niet sfeervol te noemen. Dat is nu wel anders. Ook ledlampen zijn er in diverse kleurschakeringen, waardoor je altijd de juiste sfeer in je woning creëert. Ga je een nieuwe ledlamp kopen? Let er dan wel op dat je de juiste koopt!

Welke fitting heb je nodig?

Als het om ledlampen gaat, heb je diverse soorten fittingen. Lampen met een G9 fitting passen niet als je er eigenlijk een nodig hebt met een G4 fitting, bijvoorbeeld. Het is dus verstandig dat je voor je een nieuwe koopt, precies weet welke je nodig hebt. De lampen met een G9 fitting zijn capsulevormig. Ze hebben pinnetjes en werken op 230V. Ook dat is niet iets dat elke ledlamp doet.

Vergelijken en kopen

Als het goed is hoef je ledlampen niet zo vaak te vervangen. Daarom is het misschien zo dat je niet kunt onthouden welke lamp je nu moet kopen. Heb je daar last van, stop dan een kapot lampje in je boodschappentas. Je kunt hem eenvoudig met de nieuwe lampen vergelijken en zo kies je zonder veel moeite de goede. Ook kun je lampen met een G9 fitting of andere fittingen online kopen. Wist je dat niet alle ledlampen geschikt zijn om te dimmen? Wil je dat wel, dan moet je bewust kijken of het lampje dat je koopt er geschikt voor is. Zo heeft een 12V ledlamp misschien een trafo nodig, voor hij gedimd kan worden.

Overal de juiste sfeer

Wat we al eerder vertelden, is dat je ledlampen in warme kleuren hebt. Heb je meerdere ledlampen nodig voor een armatuur? Kijk dan goed of je niet de ene lamp hebt aangeschaft in de kleur zeer warm wit, terwijl de ander koel wit is. Wit is wit, denk je misschien, maar schijn bedriegt. Grote kans dat je je ergert aan de verschillende kleurschakeringen, als ze eenmaal branden. Tja het kopen van een ledlamp, je hebt er bijna een handleiding bij nodig!

 

You may also like

Comments are closed here.