Handig, een tv beugel


Als je een een mooie platte televisie in huis hebt, wil je die niet op zo’n groot meubel hebben. Een design tv komt veel beter tot z’n recht als je deze aan de muur hangt. En bovendien neemt een tv beugel veel minder ruimte in beslag dan welk tafeltje of meubel dan ook. Er is inmiddels een groot aanbod aan verschillende tv beugels. Afhankelijk van je wensen kun je de televisie draaien en kantelen of juist helemaal niet.

Welke tv beugels?

Er is dus een enorm aanbod aan tv beugels waar je uit kunt kiezen.

Om te beginnen heb je de vaste tv beugel. Deze is eenvoudig te bevestigen aan een geschikte muur. Het scherm zit dan dicht tegen de wand aan bevestigd en zo heeft het scherm maar weinig ruimte nodig. Deze tv beugel staat in een vaste positie.

Het tweede type is een kantelbare tv muurbeugel. Deze heeft veel weg van de vaste muurbeugel, met het verschil dat je hierbij het scherm kunt kantelen. Dit kan tot wel 15 à 20 graden. Doordat de tv moet kunnen kantelen, neemt deze beugel wel iets meer ruimte in beslag en komt het scherm wat verder van de muur af. Het advies is om hiervoor te kiezen als je de tv iets hoger wilt hangen, want dat is een stuk prettiger tv-kijken. En als laatste kun je opteren voor draaibare tv muurbeugel. Hiermee kun je het tv scherm nog meer kanten op draaien dan met de kantelbare tv beugel. Dit type beugel heeft namelijk een kantel- en een draaifunctie. Daarmee kun je vanuit alle hoeken van de kamer televisiekijken. Ook is de tv beugel verkrijgbaar met draaiarmen in verschillende lengtes, waardoor je zelf beslist hoe groot de maximale draaihoek is van de beugel. Het laatste voordeel van dit model is dat je kunt kiezen voor meerdere draaipunten, zodat de flexibiliteit van het scherm nog beter is. Voor in de slaapkamer is een plafond beugel een handige keuze, zeer ruimtebesparend voor deze wat kleinere ruimte.

Zelf ophangen en VESA-maat

Voordat je een tv beugel bestelt, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de VESA-maat. Met deze maat bepaal je de schroefgaten. Iedere tv is namelijk voorzien van vier schroefgaten aan de achterkant. Deze meet je op door de afstand tussen de horizontale en verticale gaten in millimeters te meten. Dat kan bijvoorbeeld zijn 200 x 200 of 400 x 400. Dan heb je direct de passende VESA-maat voor de tv beugel.

Ruimtebesparend, veilig, en flexibel; genoeg redenen om een tv beugel tv aan te schaffen.

You may also like

Comments are closed here.