design betonvloer

Gietvloer of betonvloer: wat is het verschil?


Tegenwoordig zien we de gietvloer niet alleen regelmatig voorbij komen in fabriekspanden en garages, maar ook in woonhuizen is de vloer erg geliefd. Niet alleen de gietvloer is populair, ook de betonvloer heeft een aantal grote voordelen. Toch weten veel mensen niet wat het verschil is tussen een giet- en betonvloer. Wij vertellen je graag meer over de kenmerken van deze twee verschillende vloeren. 

Kenmerken van een gietvloer

Een gietvloer staat bekend om zijn bijzondere karaktereigenschappen. De vloer wordt niet gelegd, maar gegoten en dit zorgt voor een naadloos effect zonder vervelende naden en kieren. Veel mensen denken dat een gietvloer koud en oncomfortabel is, maar niks is minder waar. Het materiaal is zacht, flexibel en past zich aan naar de temperatuur in de woning. Een gietvloer is niet alleen geschikt voor  woonhuizen, maar ook voor industriële toepassingen, zoals werkplaatsen en garages. Je kunt de gehele vloer zelf samenstellen en hebt de keuze uit tientallen verschillende kleuren en tinten. Bij Designbetonvloer.nl is het zelfs mogelijk om een patroon toe te voegen. Daarnaast biedt de populaire vloer veel praktische kenmerken die de vloer zeer geliefd maken in zowel particuliere woningen als bedrijfspanden. 

Wat is een betonvloer?

De naam zegt het eigenlijk al, maar een betonvloer is een vloer gemaakt van beton. Het materiaal wordt gestort in de woning en daarna gevlinderd. Vervolgens wordt er een toplaag aangebracht en ontstaat er een prachtig gewolkt effect. Net zoals bij de gietvloer is het mogelijk om de kleur en de structuur van de vloer naar wens samen te stellen. Houd er rekening mee dat een betonvloer erg hard en sterk is. Het vergt dan ook enige voorzichtigheid bij de aanleg van de vloer. Het kan anders zelfs voorkomen dat het beton gaat scheuren.  

Verwar de betonvloer niet met de betonlook vloer. Dit zijn twee verschillende vloeren met andere samenstellingen. De betonlook vloer bestaat namelijk uit kunststof en niet uit beton. 

goedkope gietvloer

De belangrijkste verschillen

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen een gietvloer en een betonvloer. De vloeren worden gemaakt van verschillende materialen en hebben daarom ook andere voor- en nadelen. 

  • Comfortabel  

Een beton- en gietvloer zijn allebei hard en sterk, maar de gietvloer voelt altijd flexibel en comfortabel aan, terwijl beton als hard en koud wordt ervaren. 

  • Bestand tegen vocht

Gietvloeren zijn vochtbestendig en kunnen daarom in elke ruimte van de woning worden geplaatst. Zelfs in de badkamer. Een betonvloer neemt juist vocht op en is niet geschikt voor in de keuken of badkamer. 

  • Vloerverwarming

Heb je vaak last van koude voeten? Gietvloeren zijn relatief dun waardoor je deze goed kan combineren  met vloerverwarming. Een betonvloer is niet goed bestand tegen wisselende temperaturen en vloerverwarming wordt dan ook niet aangeraden. 

We adviseren om de plussen en minnen van de twee soorten vloeren op een rij te zetten. Op deze manier krijg je een goed inzicht in welke vloer het beste bij je wensen aansluit. Het plaatsen van een betonvloer is in sommige gevallen goedkoper dan het aanschaffen van een gietvloer. Desalniettemin zijn er genoeg goedkope gietvloeren van goede kwaliteit. 

Metatitel: Gietvloer of betonvloer: wat is het verschil?

Metatekst: Kies je voor een gietvloer of een betonvloer? Beide vloeren zijn hard en ijzersterk, maar hebben verschillende voor- en nadelen. Lees meer in onze blog.

You may also like

Comments are closed here.