gietvloeren

Gietvloer betonlook onderhouden: 4 praktische tips


Heb je net een gietvloer betonlook laten plaatsen? Of zit je er over na te denken om er eentje aan te schaffen? Een gietvloer betonlook heeft niet alleen een prachtige uitstraling, maar biedt ook meerdere praktische voordelen. Zo is deze geliefde vloer onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken. Je wilt natuurlijk dat de betonlook er voor een lange tijd als nieuw uit blijft zien. Met deze vier praktische tips verleng je de levensduur van je nieuwe gietvloer betonlook. 

Naadloze vloer

Als je voor een gietvloer met betonlook kiest, heb je een uitstekende keuze gemaakt wat betreft de hygiëne van de vloer. Alle gietvloeren worden, zoals de naam al zegt, gegoten en dit zorgt ervoor dat je niet te maken hebt met vervelende naden, kieren of gaten. Vuil en stof kan zich dan ook niet zomaar verstoppen en dit maakt de gietvloer betonlook uitermate geschikt voor mensen met een allergie. Daarnaast is de vloer door het naadloze karakter gemakkelijk schoon te houden en hoef je weinig tot niks te doen aan het onderhoud. 

Wekelijkse schoonmaakbeurt

Om de levensduur van de gietvloer betonlook te verlengen, adviseren we om de vloer wekelijks schoon te maken. Maak als eerst de vloer stofvrij met een zachte bezem of stofzuiger. Het is belangrijk dat je een zachte borstel gebruikt, zodat je de vloer niet beschadigt. Vervolgens kun je de vloer dweilen met warm water. Het is niet nodig om zeep of een ander schoonmaakmiddel te gebruiken. Wil je dit toch doen? Kies dan voor een speciaal reinigingsmiddel voor de betonlook gietvloer. Zeep kan namelijk vervelende strepen achterlaten en dit wil je natuurlijk niet. 

Het beschermen van de betonlook gietvloer

Een wekelijkse schoonmaakbeurt zorgt ervoor dat de vloer er als nieuw blijft uitzien, maar natuurlijk wil je de nieuwe betonlook gietvloer ook beschermen tegen vlekken, krassen en beschadigingen. Zorg ervoor dat je gemorste vloeistoffen zoals koffie of wijn zo snel mogelijk verwijdert met een natte doek. De betonlook gietvloer is dan wel bestand tegen vloeistoffen, maar als je het te lang laat liggen, kan het voor lelijke vlekken zorgen. Ben je al te laat en is de gemorste vloeistof in de vloer getrokken? Dit is in de meeste gevallen lastig te verwijderen, maar er zijn diverse schoonmaakmiddelen verkrijgbaar waarmee je de schade kunt beperken. 

Gebruikerssporen? Kies voor een nieuwe toplaag

Na jaren van intensief gebruik kunnen er kleine gebruikerssporen ontstaan. De toplaag kan gaan slijten en minder mooi gaan ogen. Wil je de vloer weer als nieuw laten lijken? Het is mogelijk om een nieuwe toplaag of vloercoating aan te brengen. Je hoeft de vloer niet helemaal opnieuw te laten gieten, maar enkel de bovenste laag te laten vervangen. Ben je uitgekeken op de kleur van de betonlook gietvloer? Dan is het ook een mogelijkheid om een nieuwe kleur of samenstelling te kiezen.

You may also like

Comments are closed here.