Geel in je slaapkamer: inspiratie en tips


Geel in je slaapkamer

Veel mensen kiezen voor rustgevende kleuren in de slaapkamer. Dat is ook niet zo vreemd, want een slaapkamer in neutrale tinten bevordert een goede nachtrust. Ben jij iemand die goed slaapt, ongeacht de kleur op de muur? Dan kan je gerust voor een feller kleurtje kiezen. Wij gaan het vandaag hebben over geel in je slaapkamer. Geel is een leuke kleur om mee te werken, maar slechts weinig mensen durven het aan. Dat komt omdat geel een opvallende kleur is. Droom jij stiekem van een gele slaapkamer, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij helpen je graag een handje. In dit artikel vind je inspiratie en tips voor geel in je slaapkamer!

1. Geel in je slaapkamer: een gele muur

Een tikkeltje gedurfd maar wel ontzettend leuk: een gele muur in de slaapkamer. Zo gebruik je geel direct optimaal in de kamer. Als de kleur van de muur momenteel wit is, dan is het wellicht even wennen. Maar de voor en na zal prachtig zijn! In eerste instantie denk je misschien dat een gele muur in slaapkamer overdreven is, maar een beetje kleur in de slaapkamer mag best. Zeker als je een goede slaper bent en geen problemen hebt met een feller kleurtje op de muur.

Veel hangt af van de tint die je uitkiest. Misschien vind je felgeel in de slaapkamer een beetje too much. Deze tint zorgt wel voor een energieke start van de dag en dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Als je de slaapkamer graag knus en warm wilt inrichten, dan zijn warm geel of okergeel een uitstekende keuze. Er zijn veel verschillende tinten om uit te kiezen, het is maar net wat jij het mooiste vindt!

2. Gele slaapkamer: geel beddengoed 

Vind je een gele muur toch een stapje te ver? Je kunt geel in de slaapkamer subtiel terug laten komen door te kiezen voor geel beddengoed. Ook hierbij heb je keuze uit verschillende tinten. Ga je voor felgeel beddengoed of kies je liever een warme geeltint? Het voordeel aan geel is dat je deze kleur makkelijk kunt combineren met andere kleuren. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden. De combinatie van geel, oranje, roze en zwart vormt een prachtig geheel. Maar ook geel met blauw, grijs, groen of wit ziet er ontzettend leuk uit. Er zijn maar weinig kleuren die niet bij geel passen.

3. Slaapkamer geel: gele slaapkamer accessoires

Een andere subtiele manier om geel in je slaapkamer te brengen is door middel van gele slaapkamer accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een geel vloerkleed, gele vaas, gele hanglamp of gele stoel. Je kunt ervoor kiezen om de inrichting van de slaapkamer verder zo rustig mogelijk te houden. Of je kunt helemaal losgaan zoals op onderstaand voorbeeld door geel te combineren met drukke prints en geometrische vormen. Denk goed na over welke sfeer je wilt creëren in de slaapkamer!

Zo, dit zijn een aantal manieren om geel in je slaapkamer te verwerken. Een gele slaapkamer kan een tikkeltje gewaagd zijn, maar het resultaat zal prachtig zijn. Kies je voor een gele muur, geel beddengoed of een geel vloerkleed? Je kunt natuurlijk ook all the way gaan en voor een compleet gele slaapkamer gaan. Die keuze is helemaal aan jou. Eén ding is zeker: met geel in je slaapkamer creëer je een unieke look!

You may also like

Comments are closed here.