tuin makeover

Geef je tuin een make-over met deze tips


De zomer komt eraan en hopelijk krijgen we dan veel zonnige dagen waarbij we lekker in de tuin kunnen gaan zitten. Misschien kan jouw tuin wel een opknapbeurt gebruiken of ben je toe aan wat verfrissing. In deze blogpost vertellen we hoe je jouw tuin een make-over kunt geven. En nee, dat hoeft heus niet moeilijk of duur te zijn. Lees maar mee!

1. Geef je tuin een make-over met een grote schoonmaak

De kans is groot dat je tuin nog wel een flinke schoonmaakbeurt kan gebruiken. Dit is niet het leukste klusje, maar het moet jammer genoeg wel gebeuren. Veeg alle bladeren bij elkaar, verwijder onkruid en mos, en maak je tegels schoon met een hogedrukreiniger. 

2. Schaf nieuwe tuinmeubelen aan

Heb je nog geen leuke tuinmeubelen in je tuin om lekker te relaxen als de zon schijnt? Een loungeset is alvast heerlijk om op te zonnen, maar een tuinbank is ook ontzettend leuk! Tegenwoordig bestaan er tal van tuinmeubelen, maar deze outdoor design tuinmeubelen zijn zeker het bekijken waard. Of wat dacht je van deze apple bee tuinmeubelen? De zomer wordt nog zoveel leuker met mooie meubels in je tuin. Laat die gezellige barbecues maar komen! 

3. Plaats nieuwe bloemen en planten

Geef je tuin ook gerust wat kleur door mooie bloemen en planten toe te voegen. Maak van je tuin je eigen jungle en zet hier en daar mooie potten neer met je favoriete bloemen en planten. Dat is veel gezelliger dan die saaie tegels en het geeft je tuin meteen een zomerse sfeer! Heb je geen groene vingers? Geen zorgen, want er zijn tegenwoordig genoeg leuke kunstplanten voor buiten te vinden. 

4. Maak het gezellig met tuindecoratie

Vergeet ook niet om je tuin gezellig in te richten met mooie tuindecoratie. Met een paar kussens, een buitenkleed en een parasol geef je jouw tuin een make-over én creëer je een gezellige sfeer. Als je het leuk vindt, kan je ook een mooie spiegel of leuke tuinposters op de muur hangen. Maak er een knus plekje van waar je in de zomer heerlijk kan vertoeven!

5. Zorg voor sfeervolle tuinverlichting

In de zomer is het lang warm buiten en is het heel gezellig om de zomeravonden door te brengen met familie of vrienden in de tuin. Maar als het dan uiteindelijk donkerder wordt, gaan jullie met z’n allen naar binnen om daar het licht aan te steken. Dat is best een beetje zonde, toch? Zorg daarom voor sfeervolle tuinverlichting zoals een lichtsnoer of mooie kaarsen. Je maakt je tuin hiermee gezellig én je kan ook veel langer buiten blijven zitten om te kletsen met vrienden. 

6. Plaats een vuurkorf in de tuin

Heb je er tenslotte al eens aan gedacht om ‘s avonds een kampvuur aan te steken in jouw tuin? Niets is leuker dan marshmallows roosteren boven het vuur en ondertussen gezellig bij te kletsen. Creëer dus een plekje in je tuin waar je bijvoorbeeld een vuurkorf kan neerzetten. Plaats er een paar gezellige stoelen en kussens rond, en het kampvuur kan beginnen. Dat wordt op en top genieten!

Je leest het: je tuin een make-over geven hoeft echt niet veel geld en moeite te kosten. Met slechts een paar kleine veranderingen creëer je al een wereld van verschil. Laat die mooie zomer maar komen!

You may also like

Comments are closed here.