Geef je kleine slaapkamer een frisse look

Geef je kleine slaapkamer een frisse look


Wanneer je jaren in dezelfde kleine slaapkamer slaapt, begint de ruimte je weleens te vervelen en komen de muren op je af. Onze tip? Negeer dit vervelende gevoel niet en geef je kleine slaapkamer een make-over! Als je geniet van de kamer waarin je in slaap valt en wakker wordt, verbetert je nachtrust en welzijn waarschijnlijk ook. Met deze tips geef je jouw kleine slaapkamer een frisse look!

1. Kleine slaapkamer opruimen

Dit is misschien wel de belangrijkste stap: ruim de rommel in je slaapkamer eens flink op. Rondslingerende kleding, gelezen tijdschriften en lege verzorgingsproducten staan echt niet netjes in een kleine slaapkamer. Je ergert je er alleen maar aan en dat zorgt voor meer stress en een slechte nachtrust. Zodra je begint met opruimen, zal je merken dat je hoofd ook steeds rustiger wordt. Men zegt niet voor niets: een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd!

2. Hoge gordijnen

Heb je geen hoog plafond in de slaapkamer? Dan kan je dit makkelijk creëren door hoge gordijnen op te hangen. Koop bij voorkeur gordijnpanelen die tot op de grond komen en breng ze zo dicht mogelijk bij het plafond. De afmetingen van een kleine ruimte kan je niet vergroten, maar je kunt alvast wel de illusie van plafondhoogte versterken. Bovendien creëren gordijnen ook gezelligheid en warmte in de kamer.

zo Geef je je slaapkamer een frisse look

3. Planten in slaapkamer

Je kunt je kleine slaapkamer een frisse look geven met mooie kamerplanten. Met een stukje groen in huis geef je iedere ruimte een frisse en levendige uitstraling. In een kleine kamer kies je het beste voor kamerplanten op de vloer. Deze planten trekken je aandacht naar boven waardoor de ruimte groter aanvoelt. Daarnaast zien hangplanten in de slaapkamer er ook ontzettend leuk uit, bijvoorbeeld boven de nachtkastjes.

4. Een grote spiegel

Het is absoluut een trucje dat al eeuwen meegaat, maar het werkt nog altijd: kies voor een grote spiegel. Spiegels doen de kamer optisch groter en lichter lijken. Bovendien is een spiegel verkrijgbaar in allerlei leuke varianten. Hieronder zie je een aantal prachtige spiegels die ontzettend hip zijn op dit moment!

Orange85 Spiegel
Orange85 Spiegel 
Clayre & Eef Wandspiegel Zon
Clayre & Eef Wandspiegel Zon
Gouden Hart spiegel
Gouden Hart spiegel
Chique Spiegel Goud
Chique Spiegel Goud
4goodz Spiegel Raam
4goodz Spiegel Raam

5. Een luxe dekbedovertrek

Niets is heerlijker dan gaan slapen en wakker worden in een schoon bed. Zeker wanneer je ook nog eens nieuw, luxe beddengoed hebt dat fantastisch ligt. Schaf dus gerust wat vaker beddengoed aan zodat jij iedere nacht slaapt als een roosje. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande dekbedovertrekken? Wij zijn alvast helemaal verliefd op deze sets!

Vision Flanel Dekbedovertrek
Vision Flanel Dekbedovertrek
Luxe Flanel dekbedovertrek
Luxe Flanel dekbedovertrek
Dreamhouse Flanel Love Garden
Dreamhouse Flanel Love Garden
Luxe Flanel dekbedovertrek
Luxe Flanel dekbedovertrek
Luxe Katoen Percale Dekbedovertrek
Luxe Katoen Percale Dekbedovertrek

Je leest het: met slechts een paar kleine veranderingen geef je jouw kleine slaapkamer een frisse uitstraling. Een grote kamerplant, grote spiegel of mooi dekbedovertrek creëert al een wereld van verschil, zonder dat je daar veel geld voor hoeft uit te geven. Ideaal, toch?!

You may also like

Comments are closed here.