Extra sfeer toevoegen aan je huis met gordijnen


Het toevoegen van sfeer in een ruimte is ontzettend belangrijk. Een kale muur en een grijze vloer doet niet veel voor de ruimte en het laat geluid galmen. Niet heel gezellig dus! Sfeer laat je huis echt als een thuis voelen. Veel sfeer in een huis maakt een huis gezellig en het geeft een speciaal gevoel wanneer je de ruimte ziet die jij hebt ingericht helemaal naar jouw smaak. In onze ogen zijn gordijnen een typische sfeermaker en de kracht achter een sfeervol ingericht huis. We vertellen je er graag over!

Alle kanten op met gordijnen

Wij zijn fan van gordijnen en dat is maar goed ook want om gordijnen kun je in een ruimte niet echt heen. Ze zijn door hun grootte vrij aanwezig en doordat gordijnen van stof gemaakt zijn, geeft het de ruimte automatisch een gezellige uitstraling. Een groot voordeel van gordijnen is dat ze ontzettend veelzijdig zijn. Door de verschillende soorten stoffen, transparanties, plooien en voeringen creëer je de gordijnen van je dromen en passen ze perfect bij elke interieurstijl. Ga voor velours gordijnen en versterk het klassieke karakter van je interieur of ga voor gladde grijze of zwarte gordijnen die passen bij een moderne uitstraling.

Wat mooi die plooi!

Plooien kunnen je gordijn een hele andere look & feel geven. Maak een keuze tussen een enkele plooi, dubbele plooi of de waveplooi. Met een enkele plooi ga je meer voor een strakke uitstraling, met een dubbele plooi ga je meer voor een klassieke en vollere uitstraling en met een waveplooi ga je voor een moderne of juist een klassiekere look.

Precies zoals jij het wil

We hadden het al even benoemd. Dankzij de verschillende opties aan een gordijn, kun je het gordijn helemaal zelf naar wens samenstellen. Raamdecoratie heeft altijd een functie. Of het nou het toevoegen van sfeer, het verhogen van de privacy of het beheersen van de lichtinval is. De functie gaat vaak samen met het type ruimte. Gordijnen in de slaapkamer zullen er over het algemeen anders uitzien dan gordijnen in de woonkamer. In de slaapkamer ga je vaak voor een gordijn met een verduisterende voering, waar je in de woonkamer in between gordijnen met en hogere transparantie plaatst voor extra lichtinval.

Combineren maar!

Gordijnen zijn er natuurlijk in verschillende uitvoeringen. Waar wij het hierboven hadden over het overgordijn, heb je bijvoorbeeld ook nog een vouwgordijn, plisségordijn of het duo rolgordijn. Overgordijnen worden ook vaak gebruikt in combinatie met andere raamdecoratie. Geeft je rolgordijn niet genoeg verduistering in de slaapkamer? Voeg overgordijnen toe en je slaapt als een roos.

Wat zorgt bij jou voor veel sfeer in huis?

 

You may also like

Comments are closed here.