Energie besparen met ledverlichting?


Verlichting is hot op dit moment. Door de enorme keuze aan designs en stijlen kun je altijd wat vinden wat bij je past. De komst van de LED techniek heeft veel extra mogelijkheden met zich meegebracht. Maar welke verlichting past het beste in jouw interieur?

Duurzame verlichting

LED verlichting is al meerdere jaren in ontwikkeling en heeft de halogeen verlichting overgenomen in de huishoudens. En dat is niet zomaar: de LED lampen hebben een erg goede duurzaamheid. Deze lampen gaan namelijk veel langer mee dan de traditionele halogeen verlichting, ze geven veel minder warmte af en ze verbruiken gemiddeld slechts 5 watt per lamp. Dat is een enorme verbetering ten opzichte van de voorgangers, bovendien bespaar je naast de stroomkosten ook het milieu.

Wees creatief

Door het enorme aanbod op het gebied van verlichting kan je jouw interieur helemaal laten verlichten op de manier zoals jij dat wilt. Daarbij kan je met LED verlichting vele kanten op qua kleuren. LED strips kunnen bijvoorbeeld diverse kleuren weergeven waarbij je enkel de knop van een afstandsbediening hoeft te gebruiken om dit te veranderen. Je bent dus niet meer gebonden aan de behuizing van een lampje waar een kleurtje omheen geplakt is. Bovendien zijn LED strips erg makkelijk verwerkbaar: je kunt ze op maat knippen, met een lijmlaag op meubels plakken en zijn op diverse stroombronnen aan te sluiten.

Dimmer

Om extra sfeer te maken in jouw interieur kan je kiezen voor een dimmer. Een dimmer kun je op allerlei verschillende lampen aansluiten, denk bijvoorbeeld aan een plafonniere, spots of zelfs een staande lamp.  Dit is een draaiknop waarmee je de aangesloten lampen kunt beperken in de lichtopbrengst voor een relaxte en romantische sfeer. Door de lagere lichtopbrengst bespaar je ook nog eens op de stroomkosten, wat wil je nog meer?

Welke soort lamp?

Voor je lampen toevoegt in het interieur, kan je het beste bedenken wat het beste bij jou past. Hou je meer van vintage / stoer? Dan kan je de meer opvallende en grote metalen lampen kiezen. Deze kan je zowel staand als hangend plaatsen in je interieur. Je kunt ook kijken naar een subtiele, moderne variant van verlichting zoals LED spots die je in je plafond kunt verwerken. Zo hou je genoeg ruimte over en heb je niet de nadelen van kappen schoonmaken. Vooral in moderne badkamers zie je deze vorm van verlichting veel terugkomen. Let daarbij er wel altijd op dat niet alle lampen geschikt zijn voor badkamers en buiten. Dit staat vaak duidelijk omschreven bij het artikel. Laat je inspireren door het assortiment van straluma.nl. Hier kom je diverse stijlen tegen die jou wellicht aanspreken.

You may also like

Comments are closed here.