Een veilig gevoel dankzij camerabeveiliging


Wist je dat 80% van alle inbraken worden gepleegd door gelegenheidsdieven die uit zijn op een snelle buit? Gelukkig kun je dit probleem dankzij nieuwe technologieën steeds beter aanpakken. Het bekendste voorbeeld hiervan is camerabeveiliging. Waarom werkt het en wat zijn de mogelijkheden?

Financiële en emotionele schade

Helaas heeft bijna iedere Nederlander weleens meegemaakt dat er iets van hen gestolen is. Of het nou gebeurt terwijl je thuis bent of ergens anders bent: het is een ingrijpende gebeurtenis. Vreemden hebben aan je spullen gezeten en waardevolle spullen meegenomen. Dit brengt naast financiële schade vaak ook enorm veel emotionele schade met zich mee. Men voelt zich onveilig en ervaart stress en onzekerheid.

Waarom een camera werkt

Steeds meer mensen kiezen voor camera beveiliging systeem. Op die manier wordt het inbrekers zo moeilijk mogelijk gemaakt om binnen te komen. Daarnaast heeft een camera beveiliging systeem ook een preventieve werking. Denk aan die snelle buit. Hoe groter de potentiële vertraging tijdens de rooftocht, hoe sneller ze het opgeven. Als criminelen weten dat ergens een camerasysteem hangt, verhoogt dat de drempel om in te breken dus aanzienlijk.

Een systeem kiezen

Bij het kiezen van camerabeveiliging is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de grootte van het pand en de situatie, maar in sommige gevallen ook naar de wet. Wist je bijvoorbeeld dat je niet zomaar een verborgen camera mag plaatsen? In dat geval is er altijd een concrete aanleiding nodig.

Heb je nog geen camerabeveiliging aangeschaft en wil je inbraken beter voorkomen? Hier zijn 4 tips:

  • Sluit de ramen en deuren als je van huis gaat
  • Hang je sleutels nooit naast de deur
  • Doe het licht aan als je weggaat
  • Houd waardevolle spullen uit het zicht van voorbijgangers

Wil je hierin advies ontvangen en de mogelijkheden bekijken? Wardenburg Beveiliging & Telecom geeft advies en voorziet je van levering, plaatsing en onderhoud van diverse camera beveiliging systemen en is specialist in inbraakbeveiliging voor bedrijven.  Alles is mogelijk. Ze leveren camera’s, digitale recorders, videoservers en alle overige benodigde apparatuur. Veilig idee, toch?

 

You may also like

Comments are closed here.