pvc vloer

Een PVC vloer, erg duurzaam en sterk


Waar vroeger de meeste mensen tegels als vloer hadden, zien we tegenwoordig veel opties voor de vloer in huis. PVC vloeren worden alsmaar populairder. En dat is ook niet zo gek want de PVC vloer heeft veel voordelen. PVC vloeren zijn namelijk uitzonderlijk duurzaam, sterk, eenvoudig te onderhouden, zeer stabiel en stil. PVC is daarnaast erg geluiddempend, het verminderd de omgevingsgeluiden. Tevens zijn de vloeren zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Een vloer van verschillende lagen PVC

Een PVC vloer is een houtvrije, kunststof parketvloer die is gemaakt van verschillende lagen PVC. PVC vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Het is een zeer geschikt voor ruimten waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn. Tegenwoordig zijn PVC vloeren dankzij de nieuwe technieken niet of nauwelijks meer van echte houten vloeren te onderscheiden. De andere variant is een click systeem, hierbij zijn de PVC stroken al op een ondervloer verlijmd. Deze kun je, net als bij parket en laminaat, in elkaar klikken en er komt dus geen lijmen bij kijken. Dit maakt het leggen natuurlijk een stuk eenvoudiger.

Een PU beschermingslaag

Een PVC vloer wordt in de fabriek voorzien van een PU-afwerking. Dit is een beschermingslaag die slijtage tegen gaat. De vloer is hierdoor eenvoudig te onderhouden en niet onderhevig aan gebruik door huisdieren of kinderen. Schoonmaken is ook makkelijk, stofzuigen en vervolgens met de dweil erover heen en je bent klaar. Aan te raden is om direct na het leggen de vloer eerst goed te behandelen met een zogenaamde “polish”, hierdoor worden alle naden gesloten en krijgt de vloer een extra beschermingslaag. Geadviseerd wordt dit jaarlijks te herhalen, hierdoor kan de levensduur van een pvc vloer oplopen tot wel 25 jaar en maakt het dus een uiterst duurzame vloer.

Een makkelijk te bewerken materiaal

Pvc staat voor polyvinylchloride, een erg makkelijk te bewerken materiaal. Een eerste verschil dat direct opvalt tussen een pvc- en een laminaat vloer, is de dikte. Laminaat bestaat namelijk uit meerdere lagen die op elkaar geperst worden, hierdoor is een laminaat vloer een stuk dikker dan een pvc vloer. 

Heel erg geluiddempend

Aangezien een pvc vloer direct tegen de ondervloer aan ligt, waar laminaat door het kliksysteem vaak zweeft, levert dit minder geluid op. Sterker nog, een pvc vloer is een van de meest geluidsarme vloeren die er zijn. Dit maakt een pvc vloer erg bruikbaar in een flat of appartement. De onderburen zullen minder last van je hebben. PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor basis vloeren met vloerverwarming en vloerkoeling. PVC vloeren transporteren warmte optimaal en hebben een relatief lage warmteweerstand. Hierdoor is PVC prima te gebruiken in combinatie Vloerverwarming en vloerkoeling zowel als hoofdverwarming of als bijverwarming.

Warmte van vloerverwarming kan er makkelijk doorheen

Het feit dat een pvc vloer dun is, maakt hem ook erg bruikbaar in combinatie met vloerverwarming. De vloer wordt namelijk rechtstreeks op de ondervloer bevestigd, waardoor de warmte daar snel doorheen kan komen. Aangezien er normaal gesproken veel rendement verloren gaat bij het aanzetten van de vloerverwarming, is een pvc vloer duurzaam.

Een pvc vloer is heel erg duurzaam

Wat betreft de duurzaamheid: zoals gezegd gaat een pvc vloer ontzettend lang mee. Zo’n vloer heeft namelijk een PU-beschermlaag, die tegen veel bestand is. Zodoende kan de vloer goed tegen intens gebruik, of krijg je niet makkelijk beschadigingen of krassen door bijvoorbeeld spelende kinderen.

You may also like

Comments are closed here.