industriele-slaapkamer

Een industriële slaapkamer inrichten: inspiratie en tips


Een industrieel interieur ziet er stoer en ruw uit, maar tegelijk is het heel rustgevend. Hierdoor is deze woonstijl ook enorm populair als slaapkamer inrichting. Een industriële slaapkamer heeft niet alleen een rauwe look, maar creëert ook een warme sfeer. Wil jij graag een industriële slaapkamer inrichten, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? In dit artikel delen we inspiratie en tips voor een industriële inrichting van je slaapkamer!

1. Een industriële slaapkamer: industriële nachtkastjes

Nachtkastjes zijn onmisbaar in de slaapkamer. Het is erg handig om aan iedere zijde van het bed een nachtkastje te hebben. Industriële nachtkastjes zien er stoer uit en daarnaast zijn ze ook nog functioneel. Je kunt voor een volledig metalen nachtkastje kiezen, maar een combinatie van metaal en hout past ook heel goed in een industriële slaapkamer. Het is maar net wat jij het mooiste vindt!

Rena nachtkastje met 2 lades, mangohout en zwart via Made.com
Anwick Bedside Table, Dark Stain Acacia & Black via Made.com
Lucien nachtkastje, mangohout via Made.com
Rena nachtkastje, mangohout en zwart metaal via Made.com

2. Industriële slaapkamer inrichting: een ruwe muur

Voor een industriële woonstijl wordt er vaak gekozen om de muren in grijstinten te schilderen. Hierdoor kan je de muur ook direct een ruwe uitstraling geven en er een echte eyecatcher van maken. Denk bijvoorbeeld aan een muur bedekt met houten planken. Ook een bakstenen muur past perfect in een industriële slaapkamer. Heb je geen bakstenen muur? Met mooi bakstenen behang creëer je vrijwel hetzelfde effect!

Industrieel baksteenbehang via Bol.com
3d stenen behang via Bol.com
ESTAhome behangpapier bakstenen grijs via Bol.com

3. Slaapkamer industrieel: een kledingrek

In een industriële slaapkamer kies je beter niet voor een klassieke kledingkast. Een stoer kledingrek past veel beter in een industriële slaapkamer inrichting! Een kledingrek van staal, eventueel gecombineerd met hout, geeft je slaapkamer een stoere look. Bovendien is een kledingrek ook erg functioneel om je kleding aan op te hangen. Een outfit kiezen was nog nooit zo makkelijk!

LIFA LIVING Kledingrek via Bol.com
Kane kleding- en opbergrek, staal via Made.com
XL Heavy Duty Kledingrek in Metaal via Bol.com
IRIS Kledingrek met 5 legplanken via Bol.com
Trend24 Kledingrek op wieltjes via Bol.com

4. Boekenplank aan de muur

Je hoeft niet per se een boekenliefhebber te zijn om een boekenplank aan de muur te hangen. Een boekenplank is gewoon een supertof woonaccessoire in een industriële slaapkamer. Je kunt er boeken op zetten ter decoratie, maar net zo goed andere spulletjes zoals op onderstaande voorbeelden. Met een boekenplank ziet je muur er minder kaal uit en creëer je meer sfeer in de slaapkamer. Mag het iets opvallender? Dan is een industrieel wandrek zoals hieronder misschien wel iets voor jou!

Irving set van 2 planken, vierkant, mangohout en zwart via Made.com
LifeGoods Industriële 2-Laags Wandplank via Bol.com

5. Planten in een industriële slaapkamer

Om je industriële slaapkamer gezellig en warm in te richten, is het belangrijk om te spelen met de juiste accessoires, materialen en kleuren. Aangezien de muur en accessoires meestal al donker zijn, is het fijn om ook een beetje groen in de slaapkamer te voorzien. En hoe kan dat beter dan met mooie kamerplanten? Als je deze planten in een stoere, metalen pot zet, komen de planten in een slaapkamer industrieel nog mooier tot hun recht. Onderstaande afbeelding is daar een prachtig voorbeeld van!

6. Een industriële hanglamp slaapkamer

Een laatste tip die we je willen meegeven is om beton en staal zoveel mogelijk te combineren. Dit is namelijk een gouden combinatie! Deze ruwe materialen maken van je slaapkamer een stoere ruimte. In combinatie met houten en glazen woonaccessoires maak je je slaapkamer industrieel helemaal compleet! Zo is een industriële hanglamp onmisbaar in de slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor één van  onderstaande hanglampen. Deze industriële hanglampen zien er heel stoer uit, maar door het warme licht creëren ze ook een knusse sfeer. Wat wil je nog meer?

Starkey clusterhanglamp, messing via Made.com
Masako kroonluchter hanglamp, rookglas en opaalglas via Made.com
Midnight hanglamp, houtskoolgrijs en messing via Made.com
Ogilvy verstelbare hanglamp, mat zwart en messing via Made.com

Zo, we hopen dat deze inspiratie en tips kunnen helpen bij het inrichten van een industriële slaapkamer. We wensen je alvast veel plezier met inrichten!

You may also like

Comments are closed here.