industrieel wonen

Industrieel wonen; dé woontrend van nu


Industrieel wonen werd tot voor kort enkel gedaan in een industrieel pand. De stoere stijl is echter zo populair geworden dat je nu ook in je kleine woning zonder problemen een stoere woninginrichting kunt toepassen. Wat haal je hiervoor zoal in huis? Wij gingen op zoek naar leuke meubelen en accessoires en vonden onder meer bij Haco een heel aantal sfeermakers. Laat je inspireren!

De industriële stijl voor je industriële pand

In je industriële pand mag je gerust heel stoere meubelen en accessoires plaatsen. Ze zijn perfect te combineren met je kale bakstenen muur, je beton(look) vloer en je zwarte metalen raamkozijnen. Denk bijvoorbeeld aan zware houten meubelen met stoere metalen onderstellen. Een boomstamtafel met kruisvormig stalen onderstel is hier een goed voorbeeld van. Of wat denk je van een boxspring bekleed met leer, gecombineerd met zwart metalen nachtkastjes in de vorm van een safe? Ga voor een robuust bankstel in bruin leer met stiksels waarbij je een houten salontafel met metalen frame plaatst. Hou ook dezelfde stoere stijl aan voor accessoires zoals spiegels, wandplanken, bijzettafels of kapstokken. Ga altijd voor sterke kleuren zoals zwart, bruin, beige en naturel hout.

De industriële stijl voor je moderne woning

Als je in een modern huis woont en je houdt van industriële woninginrichting, dan kan dit perfect! Hou de kenmerken van de industriële stijl in het achterhoofd bij de inrichting van je woning. Je mag best wel minder stoer kiezen, maar respecteer de materialen hout, metaal, glas en beton(look) of steen. Blijf trouw aan de strakke lijnen en de stoere uitstraling. Afgeronde vormen of romantische krullen zijn echt not done voor de industriële stijl. Je kunt echter wel zachte kleuren combineren met je stoere kleuren. Denk hierbij aan poederroze, taupe, zacht grijs en mosgroen. En wees ook royaal met wit. In een moderne woning stoort wit niet als je er stoere industriële meubelen tegen plaatst.

Eyecatchers zijn toegelaten!

Bij je typische stoere industriële interieur zal een eyecatcher vooral bestaan uit een bijzonder voorwerp of een uniek kunstwerk. Denk bijvoorbeeld aan een zelf in elkaar gestoken lamp, een reiskoffer die de wereld is rond geweest of een reuzegrote kerktorenklok. Bij je moderne industriële interieur creëer je blikvangers door een totaal andere kleur in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan een okergele fauteuil of een set eetkamerstoelen van verschillende kleuren: combineer bijvoorbeeld wit met oranje of cognac met lichtgrijs. Breng op die manier stijlvolle accenten aan in je industriële interieur.

You may also like

Comments are closed here.