een donker interieur

Een donker interieur: Zo doe je dat


Voor de meesten van ons is de gedachte om de sprong te wagen en de muren van onze huizen zo donker als de nacht te schilderen veel te angstaanjagend om werkelijkheid te worden. Ondanks de belofte van deze oh-zo-chique look waar we over zwijmelen bij elk nieuw Pinterest-bord of tijdschrift dat we tegenkomen, voelt de toewijding gewoon als een stap te ver als het gaat om ons eigen huis. Maar voor veel van onze insta-crushes zijn die dagdromen werkelijkheid geworden. Een kamer (of twee kamers) van stijlvolle huizen is gehuld in een prachtige schaduw.

Ga voor donkere muren

Donkere muren hebben het vermogen om onvolkomenheden in pleisterwerk te verbergen die lichtere tinten alleen lijken te benadrukken. Als je er zo bij stilstaat is de alom vaak gemaakte keuze van een witte muur helemaal niet meer zo vanzelfsprekend. In dezelfde geest kunnen de belangrijkste kenmerken van een kamer waarop je de aandacht wilt vestigen, worden bereikt door een gedurfde kleurkeuze op de muur. Of het nu gaat om een ​​gezellige nis, een belangrijk meubelstuk dat je echt wilt ‘knallen’ (gebruik bijvoorbeeld witte meubels) of je favoriete kunstwerk dat aan de muur hangt.

Wees origineel

Donker levert drama op. Er zijn geen twee manieren. Het heeft een bepaalde ‘wauw-factor’ die simpelweg niet gemakkelijk kan worden bereikt in een verfbeurt van wit. Donkere kleuren vormen de basis voor textuur. De diepte- of de afmeting en contrast van een lange muur in huis kunnen allemaal worden bereikt in een ruimte met de juiste schaduw aan de muren. Denk aan gezelligheid, weelde, mysterie etc. Gedurfde kleuren en accenten kunnen prachtig worden afgewogen tegen een donkere lange muur in huis. Op deze manier kunnen ook contrasterende tijdsperioden en texturen in meer harmonie worden samengebracht, zoals bijvoorbeeld het geval is bij het gebruik van witte meubels. Het heeft de aantrekkingskracht van een kamer samen te binden door de sterkte van een solide basis.

Haines breed dressoir, houtskoolzwart en mangohout (Klik voor info en bestellen)
Talin breed dressoir, walnootgebeitst acaciahout en messing (Klik voor info en bestellen)

Kleine ruimtes vragen om grootse acties, niet om een ​​voorzichtige benadering. Hetzelfde geldt voor donkere kamers, geloof het of niet. Door wit toe te voegen, worden de problemen in dit soort ruimtes alleen maar groter. Dit klinkt misschien ernstig, maar het is waar! Speel in op de sterke punten van de functies die je hebt en verander deze gebieden in een weloverwogen gebruik van de ruimte. Donkere muren hebben een heel ‘afgewerkt’ gevoel – de gewaagde helderheid ervan geeft elke kamer een complete, statement-look die eindeloos verleidelijk is.

You may also like

Comments are closed here.