e liquid

E-liquids voor je e-sigaret


Als je kiest voor een e-sigaret heb je nog een aantal vervolgkeuzes te maken, waarvan de juiste e-liquid misschien wel de belangrijkste is. Deze zijn er, voorlopig, in vele verschillende smaken, je kunt dus zelf kiezen wat de smaak van je e-sigaret moet zijn. De e-liquid wordt verwarmd om de damp te creëren die vrijkomt bij het vapen. Wil je meer weten over e-liquids en de smaakmogelijkheden? Lees dan deze blog. 

Wat zit er in je e-liquid?

Door de overheid is er een aantal strenge eisen gesteld aan de inhoud van je e-liquid. Ze kijken hiervoor naar de bestanddelen, het proces en de samenstelling van de e-liquids. Om te weten wat het nou precies is, is het goed om te weten waaruit de e-liquid is opgebouwd. In een e-liquid zitten de twee hoofdbestanddelen VG en PG, aroma’s en gedestilleerd water. Daarnaast hebt je nog de mogelijkheid om er nicotine aan toe te voegen. De bestanddelen samen zorgen voor de smaak en de geur en de mate waarop je het inhaleren voelt.

VG- en PG-verhouding in je e-liquid

Zoals gezegd vormen VG en PG de hoofdbestanddelen van je vloeistof. Maar deze afkortingen zullen je waarschijnlijk niet zoveel zeggen. En de officiële termen Vegetable Glycerin en Propylene Glycol misschien nog wel minder. Dus laten we maar uitleggen wat het in de praktijk voor je inhoudt. VG zorgt voor het gevoel in je keel, hoe hoger de dosering, hoe zachter het gevoel. Bij PG is dit het tegenovergestelde, hoe meer er daarvan in zit, hoe meer je een kriebel in je keel voelt. Een hogere verhouding PG zorgt ook voor een sterkere smaakbeleving. Al gelang je voorkeuren kun je dus kiezen voor de voor jou meest geschikte verhoudingen tussen PG en VG. 

Welke smaken zijn er?

E-liquid geeft de smaak aan je damp en op het moment van schrijven heb je nog ontzettend veel keus. Dit gaat echter veranderen in de nabije toekomst, er komt namelijk een verbod op de zoete en frisse smaken. Dit werkt namelijk te aanlokkelijk voor met name jongeren. De meest populaire smaak, tabak, blijft wel beschikbaar. Voorlopig kun je dus nog kiezen uit verschillende smaakcategorieën, die vind je hieronder:

  • Basissmaak 
  • Fruitsmaak 
  • Dranksmaak
  • Dessertsmaak
  • Mentholsmaak 

Maak je keuze

Nu is het aan jou om de keuze te maken uit de vele verschillende smaken. Heb je al een voorkeur voor een smaak? En weet je al wat de verhouding PG/VG moet zijn? Kijk dan eens op de website van bijvoorbeeld Smokesmarter, daar vind je vele verschillende smaken. Als je nog vragen hebt kun je die ook op deze website stellen.  

You may also like

Comments are closed here.