Dubbel glas: waarom is het zo belangrijk?  En wat zijn de prijzen?


Je bent je huis aan het verbouwen of een renovatie aan het doen. Een punt op je actielijst: de ramen. Het huidige glas laat veel kou door en de warmte gaat verloren. Het geeft geen prettig gevoel in huis en de stookkosten zijn behoorlijk hoog!

Maar je weet dat het ook anders kan. Geen vervelende tocht meer bij de ramen. Kou die buiten blijft en warmte die niet verloren gaat. En niet geheel onbelangrijk: lagere stookkosten.

De oplossing? Dubbel glas

Dubbel glas is de ideale oplossing. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een tussenruimte. In die ruimte zit droge lucht of edelgas. Dit zorgt ervoor dat kou minder makkelijk naar binnen gaat en er geen warmte verloren gaat.

Er bestaan meerdere soorten dubbel glas, met verschillende werkingen. HR glas is ook dubbel glas. Het staat voor Hoogrendementsglas. HR glas is voorzien van een speciale coating. Deze coating stoot kou van buiten af en laat zonnestralen in de winter toe. In de zomer staat de zon anders en worden de zonnestralen minder toegelaten, zodat het lekker koel blijft in huis.

HR glas heeft meerdere gradaties, namelijk HR, HR+, HR++ en HR+++ glas. Hoe meer plusjes, hoe beter de isolatie. HR+++ bestaat zelfs uit drie glasplaten, voor optimale isolatie.

Prijzen dubbel glas

Overweeg jij om dubbel glas in je huis te plaatsen? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de prijzen. Hoe beter de isolatie, hoe duurder het glas. Maar de betere isolatie zorgt ook weer voor minder stookkosten.

Ben jij benieuwd naar de prijzen van dubbel glas? Bereken de dubbel glas prijzen en de kostenbesparing op je energierekening. Liever op maat gemaakt advies? Neem contact op met Glas.nl.

You may also like

Comments are closed here.