Dit zijn de mooiste tafeltrends voor kerst


Kerst staat gelijk aan gezellig samen zijn en lekker eten. We brengen dan ook veel tijd in de keuken door om een heerlijk kerstgerecht klaar te maken. Hierbij mogen we natuurlijk ook de kersttafel niet uit het oog verliezen. Wil jij je gasten verrassen met een prachtige kersttafel? Hieronder zetten we de mooiste tafeltrends voor kerst op een rijtje. Kijk mee en laat je inspireren!

De mooiste tafeltrends voor kerst

1. Minimalistisch en gezellig

Hou je van kerst maar mag de tafel toch simpel blijven? Dan is een minimalistische tafeldekking wellicht iets voor jou. Als basis gebruik je één duidelijke kleur die je vervolgens breekt met een paar groene, natuurlijke elementen. Je kunt de tafel bijvoorbeeld afwerken met een paar mooie dennenappels en zachte blikvangers zoals servetten en kaarsen in lichte kleuren.

de tafeltrends voor kerst

2. Natuurlijke kleuren en materialen

Hou je van natuurlijke tinten en materialen? Geef je kersttafel dan een prachtige make-over een linnen tafellaken en stoffen servetten. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan om leuke tafeldecoractie te maken. Op het internet vind je tal van inspiratie en tips! Verder is het een goed idee om veel groen rondom en op de tafel te voorzien. Denk aan dennenappels, een kerstkrans en mini kerstboompjes.

tafeltrends voor kerst

3. Chic en klassiek

Als het een tikkeltje stijlvoller mag voor jou, dan kan je voor luxueuze details kiezen zoals gouden bestek of een gouden loper. Een mooie kandelaar met witte kaarsen in, maakt deze chique look helemaal af! Door goud- en bronskleurige kerstdecoratie te gebruiken, een zwart tafellaken met glitters en witte kaarsen, ziet jouw tafel er straks feestelijker uit dan ooit! 

Dit zijn de mooiste tafeltrends voor kerst

4. Christmas all the way

Tenslotte kan je er helemaal voor gaan door de tafel in de klassieke kerstkleuren te decoreren: rood, groen en goud. Dit is vooral heel leuk als je deze kleuren ook in jouw kerstboom gebruikt of in andere kerstdecoratie in huis laat terugkomen.

de mooiste tafeltrends voor kerst

Nog meer kerstinspiratie:

Hoe maak je een kerstboom voller? 

Ho ho ho! Dit zijn de trendkleuren voor kerst 2022

You may also like

Comments are closed here.