Ho ho ho! Dit zijn de trendkleuren voor kerst 2022


Jingle bell, jingle bell, jingle bell rock… Kriebelt het bij jou ook zo om je kerstboom te versieren? En ben je op zoek naar inspiratie om je kerstversiering een upgrade te geven? Dan ben je hier op de goede plek want wij delen de mooiste trendkleuren voor kerst 2022!

wat zijn de trendkleuren voor kerst 2022

1. Trendkleuren voor kerst 2022: aardetinten

De eerste kersttrend draait helemaal rond natuurlijke aardetinten. Denk aan bruin, terracotta en groentinten met natuurlijke, houten materialen zoals groene takjes en gedroogde bloemen. Om je kerstversiering een tikkeltje feestelijker te maken, kan je brons en goud toevoegen. Als je ook nog een paar witte details toevoegt, creëer je een harmonieuze afwisseling waardoor je kerstboom een prachtig plaatje wordt!

2. Let it snow

Dit jaar mag je echt een winters gevoel naar je woonkamer brengen met sneeuwpoeder, witte kerstversiering en schapenvachtjes. Op die manier wordt je woonkamer een magisch sneeuwparadijs! Als het buiten niet sneeuwt, kan je binnenshuis alsnog genieten van dit knusse gevoel. Wil je nog meer warmte en gezelligheid creëren? Combineer het witte sneeuwparadijs dan met houten kerstdecoratie. Dit kan bijvoorbeeld een klein, houten kerstboompje of een houten kerststalletje zijn. 

Dit zijn de trendkleuren voor kerst 2022

3. Donkerblauw

Donkerblauw is ook een van de trendkleuren voor kerst 2022. Vooral donkerblauwe tinten in combinatie met goud creëren een luxueuze sfeer die je doet denken aan een prachtige sterrenhemel. Donkerblauw is enerzijds tijdloos, maar langs de andere kant ook helemaal niet alledaags. Het is eens iets anders dan de standaard kerstkleuren wit en rood en dat is eigenlijk heel leuk. 

4. Alle kleuren van de regenboog

Mag het voor jou nog een tikkeltje kleurrijker? Dan zal je het vast heel leuk vinden om te lezen dat de kerstversiering dit jaar lekker fel mag zijn. Voor kerst 2022 mag je opvallende kleuren eindeloos met elkaar combineren. Blauw, paars, roze, groen, oranje… Een trend om helemaal los te gaan!

5. Romantisch roze

Je kunt dit jaar ook kiezen voor een zachte kersttrend: romantisch roze. Vooral het kleurenpalet van zachtroze, brons, goud en wit is een prachtige combinatie. Dat wordt gegarandeerd een dromerige, zachte en romantische kerst. 

trendkleuren voor kerst 2022

6. Lavendel

Een van de kersttrends 2022 die ook rust in huis creëert, is de pastelkleur lavendel. Pastelkleurtjes zijn wellicht niet zo alledaags in de kerstboom, maar dat maakt deze trend juist zo leuk. Pastelkleurtjes zijn prachtig te combineren met glanzende accenten. Vooral lavendel schiet er dit jaar uit vanwege de rust en frisheid die deze kleur in je interieur brengt.

7. Traditioneel wit, rood en groen

En ja hoor, zoals ieder jaar blijven traditioneel rood, wit en groen een succes. Als je een warme sfeer in huis wilt creëren, dan zit je met deze traditionele kerstkleuren helemaal goed. Vooral sneeuwwit, kerstboom groen en warm rood blijven een goede keuze. Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld. Geef toe, het blijft toch een plaatje om naar te kijken? 

de trendkleuren voor kerst 2022

Lees ook: Maak je huis nog gezelliger tijdens de donkere winterdagen

You may also like

Comments are closed here.