Hoe maak je een kerstboom voller?


Terwijl de één een echte kerstboom verkiest, gaat de ander zonder twijfel voor een kunstkerstboom. Kleuren en smaken verschillen nu eenmaal. Maar als je ieder jaar voor een ‘valse’ kerstboom gaat, is het jou waarschijnlijk al opgevallen dat de boom er soms niet vol en echt genoeg uitziet. Hoe maak je een kerstboom voller? Met de volgende handige trucjes geniet jij straks van een prachtige, volle kerstboom!

1. Geef de kerstboom tijd

Als je de boom ieder jaar gebruikt en hem telkens weer in de doos propt, is het niet zo vreemd dat de takjes wat gaan buigen. Neem dus rustig de tijd om ieder takje terug in model te brengen. De kans is groot dat je kerstboom er meteen voller zal uitzien!

2. Haal de spuitverf en kunstsneeuw boven

Als je kunstkerstboom er wat afgeleefd uitziet, kan je hem een frisse look geven met een beetje spuitverf. De roest- en kale plekken zullen snel verdwenen zijn waardoor de boom een vollere uitstraling krijgt. Blijft je boom er toch wat mager uitzien? Bestrooi hem dan met een beetje kunstsneeuw. Het zal lijken alsof je de boom nog maar net hebt gekocht. Let it snow, let it snow, let it snow!

3. Kerstboom voller maken met slingers

Hoe maak je een kerstboom voller? Met slingers! Deze zijn vooral ideaal om je kerstboom in het midden op te vullen. Duw de slingers flink tegen de stam en laat ze hier en daar wat meer naar voren op de tak komen. Op die manier creëer je meer diepte in je kerstboom. Hierdoor zal je boom er niet alleen voller uitzien, maar straalt hij ook met glitters!

Bellatio Decorations Kerstboomversiering
Bellatio Decorations Kerstboomversiering
4seasonz kerstballenset
4seasonz kerstballenset
Casaria Kerstballen Set Mix
Casaria Kerstballen Set Mix
28x stuks kunststof kerstballen lichtroze en wit
28x stuks kunststof kerstballen lichtroze en wit
Casaria Kerstballen
Casaria Kerstballen
1x stuks kralenslingers kerstboom

4. Hang de kerstballen dieper in de boom

Natuurlijk mogen mooie kerstballen niet ontbreken als het om kerstversiering gaat. Net zoals bij de slingers mag je de kerstballen gerust een beetje dieper in de boom hangen. Door te spelen met dimensies lijkt je kerstboom voller. Daarnaast is het een goed idee om te spelen met de grootte en vorm van ornamenten. Kies bijvoorbeeld voor een paar heel grote kerstballen, een paar kleinere kerstballen, een aantal druppelvormige en wat mooie ornamenten. Ook op die manier creëer je een vollere kerstboom. 

5. Mat, glanzend én glitter

Om het nog even over de kerstballen te hebben: niet alleen de grootte maar ook de afwerking is van groot belang. Wissel daarom af tussen matte, glanzende en glitterkerstballen. Deze kerstballen reflecteren het licht van de kerstverlichting ieder op hun eigen manier, waardoor je boom er voller uit zal zien. 

6. Kies voor speciale kerstverlichting

Ook met een paar mooie lichtsnoeren ziet je boom er een stuk voller uit. Na de slingers en kerstballen kan je de boom dan ook opvullen met een lichtsnoer met grotere lampjes. Of wat ook heel leuk is: een lichtsnoer met sneeuwvlokjes! De combinatie van de kleine led-lampjes en de speciale lichtsnoer doet sowieso veel goeds voor je boom. 

zo maak je een kerstboom voller

7. Verstop de lelijke voet

Ja, dan heb je eindelijk de kerstboom waar je zo lang van droomde, en dan komt die lelijke voet de sfeer verpesten. Gelukkig kan je hem creatief verstoppen, op een manier die er ook nog mooi uitziet. Zet de boom bijvoorbeeld in een rieten mand of drapeer er een mooi plaid rond. Dit maakt direct een wereld van verschil!

Lees ook: Ho ho ho! Dit zijn de trendkleuren voor kerst 2022

You may also like

Comments are closed here.