De voordelen van kruipruimte isolatie


Ruim 20% van de Nederlanders ondervind in zekere mate vochtproblemen in huis. Veelgehoorde klachten zijn vochtige meubels, muren en ramen en de vorming van schimmels. De bovenstaande klachten kunnen tevens zorgen voor verschillende gezondheidsproblemen, zoals allergieën of een chronische verkoudheid. Een slecht geïsoleerd en vochtig huis kan niet alleen je woning, maar ook je gezondheid aantasten. Dit wil je uiteraard voorkomen! Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun kruipruimte te laten isoleren en met reden! Je lost hiermee niet alleen de bovenstaande problemen op, maar het levert nog veel meer voordelen op.

Lagere energierekening door kruipruimte isolatie

Het is weer zover: de jaarafrekening valt op je mat en je schrikt je werkelijk kapot als je ziet hoeveel energie je het afgelopen jaar verbruikt hebt. Om dit te voorkomen kun je er uiteraard voor kiezen om energiezuiniger te leven, maar als je huis al niet goed geïsoleerd zullen deze tips niet veel uithalen. Je kunt bijvoorbeeld best je verwarming een tikje lager zetten, maar als je continue moet blijven stoken om überhaupt die 20 graden te halen zal dit niet veel verschil uitmaken. Stoken doe je immers niet voor de buitenlucht.  Doormiddel van een goede isolatie zullen jouw stookkosten en daarmee je energieverbruik drastisch omlaag gaan. Weet je zeker dat jouw huis goed geïsoleerd is, maar valt de energierekening toch tegen? Energie vergelijken kan dan de eerste goede stap zijn naar een lagere afrekening.

Goed voor het milieu

Wist je dat het isoleren van je kruipruimte ook nog eens voordelen oplevert voor het milieu? Doordat je minder hoeft te stoken, zal je ook minder vaak het gas aanspreken. Daarnaast zijn de methodes voor het isoleren van de kruipruimte ook nog eens gericht op het milieu, hierdoor komen er geen schadelijke stoffen of dampen vrij tijdens de isolatie.

Relatief lage kosten

Het isoleren van je woning is niet goedkoop. Het is een flinke investering en je moet altijd maar afwachten wat je er voor terug krijgt. Geld lenen is soms nog de enige manier om over voldoende financiële middelen te beschikken. Dat is dan ook de reden dat veel mensen aarzelen om hun huis te isoleren. Het isoleren van de kruipruimte daarentegen is een relatief goedkope manier van isoleren. Daarnaast moet je ook in je achterhoofd houden dat deze kosten maar eenmalig zijn en dat je deze kosten elk jaar weer terugverdient met de lagere afrekening.

De kruipruimte isoleren gaat zeer snel

Het isoleren van je kruipruimte is misschien wel de snelste methode als het gaat om isolaties. In veel van de andere methodes is het nodig om het gehele huis te verbouwen. Als je enkel de kruipruimte doet is dit zeer snel en efficiënt gedaan. In de meeste gevallen is het binnen een dag klaar. Daarnaast ondervind je ook nog eens weinig overlast en blijft de kruipruimte gewoon toegankelijk en bereikbaar. Hierdoor is het een zeer fijne manier van isoleren, zeker in drukke gezinnen.

Merk direct verschil voor je gezondheid

Heb je regelmatig last van hoofdpijn, lusteloosheid en allergieën? Als je huis slecht geïsoleerd is kun je hier veel problemen van ondervinden. Bij het isoleren van de kruipruimte zal je direct verschil merken door de schonere lucht in je woning.

 

You may also like

Comments are closed here.