isolatiematerialen nieuwbouw

De beste isolatiemiddelen voor jouw nieuwbouw woning


Het kiezen van het beste isolatiemateriaal voor je nieuwbouwhuis is belangrijk omdat dit invloed heeft op hoe we met de aarde omgaan, maar ook op je energierekening in de toekomst. Je kunt nu wel voor een goedkopere optie gaan, maar als je daardoor de rest van je leven meer geld aan energie kwijt bent, omdat je huis niet goed geïsoleerd is, heb je niet de juiste keuze gemaakt. Het nadenken over de isolatie van je huis heeft tegenwoordig betrekking op alle facetten. Kozijnen kopen is tegenwoordig anders dan 30 jaar geleden, omdat daar veel meer opties in zijn. Dit geldt ook voor de manier waarop we de rest van ons huis isoleren.

Het verminderen van de luchtverplaatsing in en uit je nieuwe huis is essentieel om ervoor te zorgen dat dit huis energiezuinig is. Het beheersen van dergelijke luchtlekkages is ook belangrijk om vochtproblemen in de toekomst te voorkomen. Dit wil zeggen dat die mooie nieuwe antraciet kunststof kozijnen wel op de juiste manier geplaatst moeten worden. Net als de isolatie van je muren.

Het creëren van een luchtbarrière als isolatie kan de luchtbeweging door het hele huis tegen houden. Die luchtbarrière zal lekkages in en uit het huis voorkomen, wat volgens onderzoek bijna 30 procent van de verwarmings- en koelingskosten van een huis kan uitmaken. Even opletten dus als je zo min mogelijk energie wil gebruiken!

De beste isolerende bouwmaterialen voor nieuwbouwwoningen

De meest gebruikte bouw isolatiematerialen voor woningen zijn spuitschuim, glaswol en cellulose. Zolderisolatie is belangrijk als je wil voorkomen dat jouw zuurverdiende geld uit je dak stroomt. Of je je zolder nou wilt gebruiken als thuiskantoor of je zolder wilt omtoveren tot een slaapkamer, een goede zolderisolatie is een must. Cellulose is een van de oudste isolatiematerialen hiervoor. Het kan zowel los gelegd worden onder de zoldervloer als ingeblazen in vloer of wand. Cellulose wordt voornamelijk gemaakt van gerecycled papier. Cellulose-isolatie is goedkoop bij het isoleren van een zolder in vergelijking met andere materialen.

Hoewel cellulose misschien een goedkope optie is, moet je er rekening mee houden dat het tot 20 procent kan bezinken. Hierdoor kan het naar een kant van de zolder verschuiven, waardoor het geen totale lucht afdichting biedt. Zonder lucht afdichting kan de koude en warme lucht vrij door de zolder stromen zonder dat dit wordt tegengehouden.

Isolatie door middel van glaswol

Glaswol is een andere traditionele vorm van isolatie die in veel huizen wordt gebruikt. Het is gemaakt van extreem fijne glasvezels. Hoewel het de minst dure optie is, wat het voor veel mensen aantrekkelijk maakt, is het ook de minst effectieve. Ondertussen zijn er namelijk betere isolatiematerialen op de markt en we zien dat glaswol steeds minder vaak gebruikt wordt.

Spuitschuim is de meest ideale isolator

Spuitschuim Isolatie is de meest energiezuinige isolatie om een ​​luchtbarrière op zolder te creëren. Bepaalde sproei schuimen kunnen uitzetten tot 100 keer de oorspronkelijke grootte, dus het vult alle hoeken en gaten op zolder, of waar het ook gebruikt wordt. De belangrijkste ingrediënten in de meeste sproeischuimen zijn organische chemische verbindingen afgeleid van petroleumextracten. Dit maakt het materiaal milieuvriendelijk en enorm duurzaam.

Sproeischuim is ook erg veilig in geval van een brand: het zal niet als katalysator dienen als er brand is. Het houdt ook geen water vast, dus het bevordert geen schimmelgroei of andere nadelige gevolgen door vocht. Het nadeel van sproeischuim isolatie is dat het duurder is dan de andere isolatie-opties. Bedenk echter wel dat je in de meeste gevallen die extra kosten er in de loop der jaren makkelijk uit haalt omdat het zo goed isoleert.

You may also like

Comments are closed here.