Je zolder omtoveren tot slaapkamer


Veel woningen hebben een zolder die gebruikt wordt om spullen op te slaan of als hobbykamer met een gedeelte waar meestal ook een droger en wasmachine staat. Maar hoe maak je van deze plek een echte slaapkamer?

Maak een plan

Bekijk eerst de complete afmetingen van de zolder. Maak een tekening en bekijk of de huidige vorm voldoende is. Veel zolders hebben namelijk scheidingswanden met een deur. Goed voor je privacy, maar het scheelt wel ruimte. Maak eventueel een plan in 3D zodat je helemaal een beeld hebt van je nieuwe ruimte. Mocht de ruimte net wat te klein zijn, verwijder dan de scheidingswand om extra ruimte te creëren.

Warmte

Omdat je op zolder zit, hou dan rekening met de zomerse dagen. Hier wordt het het warmst in het huis en dan is verkoeling wel erg gewenst. Zorg dus in deze ruimte alvast voor een goede plafondventilator, deze zorgt voor een goede verspreiding van de lucht en neemt geen plek in beslag. Daarbij kan een losse airconditioning ook helpen. Die is ook weer makkelijk weg te zetten in de wintermaanden.

Bergruimtes

Omdat zolders in meeste gevallen schuin aflopen kan het erg praktisch zijn om in de laagste zijdes kasten te maken om spullen op te slaan. Deze plekken zijn te omhandig om te lopen en gebruik je verder toch niet. Zo hoef je geen tot weinig losse kasten aan te schaffen en hou je extra ruimte over voor een bed, tafel of andere meubels die je graag in de ruimte plaatst. Bij een zolderruimte die hoger uitvalt kan je ook een vliering maken als deze nog niet bestaat. Zo kan je dit als extra ruimte gebruiken voor spullen, of als extra ruimte om lekker te vertoeven.

Licht

Je kunt de inrichting ruimer laten lijken door veel lichte meubels te nemen en licht behang. Met een goede lichtval vanuit het raam maak je zo een gezellige ruimte. Dat geldt ook voor eventuele balken, schilder deze wit om de ruimte groter te laten lijken. Maak daarbij ook creatief gebruik van losse lampen op diverse plekken. Ga naar een wonenwebsite voor meer inspiratie en tips.

You may also like

Comments are closed here.